Aktualno

Spletno mesto NIJZ predstavlja vir podatkov in informacij, ki so podlaga za odločanje in ukrepanje posameznikov, strokovnjakov in zdravstvene politike.

Najnovejše

Članki

Javna naročila

Storitve kurjenja, nadzor kurilnice in hišniška dela

Javna naročila

Storitve fotokopiranja

Javna naročila

Razvoj, izdelava in uvedba informacijske rešitve za izvajanje informacijske podpore integrirane preventive v zdravstvenih domovih

Javna naročila

Dobava čistil in čistilnih pripomočkov

Javna naročila

Storitve grafičnega oblikovanja

Javna naročila

Prevozi zdravil

Javna naročila

Izvajanje storitev cateringa

Javna naročila

Nakup cepiva proti tifusu

Javna naročila

Nakup letalskih kart

Javna naročila

Prenova sekundarne lokacije za infrastrukturo eZdravje v Mariboru

Javna naročila

Nakup računalniške opreme

Javna naročila

Prevajanje in lektoriranje

Moje okolje

Ribe in histaminska zastrupitev

Histaminska zastrupitev je akutna zastrupitev in najpogosteje nastane zaradi zaužitja rib ali ribjih proizvodov, ki vsebujejo velike količine histamina.

Moje okolje

Varno uživanje rib

Ribe so živilo, ki je bogato z beljakovinami, nenasičenimi maščobnimi kislinami, kot so omega 3 esencialne maščobne kisline, vsebujejo tudi vitamine in minerale.

Moje okolje

Hladna veriga za zagotavljanje varnosti živil

Hladna veriga pomeni vzdrževanje predpisane, dovolj nizke temperature živila, da ohranimo varnost in čim boljšo kakovost živila v celotni živilski verigi; od proizvodnje, prevoza, shranjevanja in razdeljevanja do porabe pri končnem potrošniku.

Moje okolje

Konzerviranje živil doma

Konzerviranje živil je postopek, s katerim onemogočimo delovanje raznih škodljivih vplivov na živilo in tako podaljšamo njegovo obstojnost.

Za dobro javno zdravje
Nalezljive bolezni

Yellow fever

Podrobno
Prepovedane droge

Agencija Evropske unije za droge (EUDA)

Podrobno
Nenalezljive bolezni

JACARDI v znanstvenih publikacijah

Podrobno