Vožnja z e-skirojem

V zadnjih letih je med mlajšimi odraslimi postala zelo priljubljena uporaba električnih skirojev, kar je povzročilo velik porast nezgod s temi osebnimi prevoznimi sredstvi. Med vzroki za poškodbe voznikov e-skirojev prevladujejo nespoštovanje prometnih predpisov, neprilagojena hitrost, neuporaba čelade in neizkušenost.

Higiena v domači kuhinji

V domačih kuhinjah se dnevno izvaja priprava obrokov hrane, v celoti ali kot dokončna priprava vnaprej pripravljenih jedi. Priprava in uživanje obrokov hrane v našem vsakdanjem življenju, kakor tudi ob posebnih priložnostih (praznikih), predstavlja eno od priložnosti za druženje družinskih članov, prijateljev, sproščen klepet ob hrani, za razvajanje čutov …

Nasveti za potrošnike pri nakupu, prenosu/prevozu in shranjevanju živil

Za varnost živil v prodaji so odgovorni proizvajalci, prevozniki in prodajalci živil. Varnost zagotavljajo po načelih HACCP (Hazard analysis critical control point), ki temelji na prepoznavanju in obvladovanju kritičnih kontrolnih točk v živilih. Od nakupa dalje pa je za varnost živil odgovoren vsak potrošnik sam, zato mora ustrezno ravnati z živilom tudi po prevzemu in vse do njegovega zaužitja.

Za dobro javno zdravje
Območna enota Murska Sobota

Obeležitev svetovnega dne duševnega zdravja v Ljutomeru

Podrobno
Projekti

Evropske države združene v boju proti neenakostim na področju zdravja

Podrobno
Nalezljive bolezni

Integrirano mrežno spremljanje gripe, covid-19 in ostalih akutnih okužb dihal v sezoni 2025/2026

Podrobno

Išči