AWARE – COVID-19

AWARE – COVID-19

After-Action Review of the public health response to COVID-19: Developmento of methodology, protocol, and supporting implementation tools

Ne spreglejte
Najnovejše

Naslov projekta: AWARE – COVID-19

Opis projekta

Namen projekta je vzpostavitev standardiziranega protokola pregleda po ukrepanju, na katerega se lahko države članice EU oprejo pri pripravi protokola AAR za odziv javnega zdravja na covid-19 na nacionalni in podnacionalni ravni. Protokol AAR, razvit v tem projektu, bo metodološko zanesljiv in bo upošteval vse elemente odziva javnega zdravja na covid-19, vključno s čezmejnimi in medsektorskimi zadevami. Razvili bomo vire, kot so gradiva za usposabljanje, predloge za poročanje, urnike intervjujev in dve spletni delavnici testiranja za pomoč državam pri izvajanju AAR odziva javnega zdravja na covid-19.

Dodana vrednost

Povečana zmogljivost na področju nalezljivih bolezni, bolj podrobna znanja na področju virusa Zahodnega Nila, povezovanje z drugimi državami na področju covida-19.

Rezultati in gradiva

Sodelovali smo pri naslednjih izdelkih za podporo izvedbi covid-19 AAR v evropskih državah: orodje za določitev prioritetnih področij za izvedbo covid-19 AAR, predloga (matriks) možnih deležnikov, seznam možnih vprašanj za podporo razpravi med izvedbo AAR, predloga za poročilo o glavnih izsledkih in ciljih v prihodnosti in predloga za kratko evalvacijo.

Naše sodelovanje je bilo omejeno na pregled literature, udeležbo na telekonferencah in podajanje pripomb na osnutke dokumentov.

Trajanje projekta: 20. 5. 2021–19. 5. 2022

Nosilna organizacija: Istituto Superiore di Sanità (ISS), Italija

Projektni partnerji:

  • Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ)
  • University of Cassino and Southern Lazio, OrgLab, Italija
  • Fondazione Bruno Kessler, Italija
  • Studio MIT, Italija
  • Ministrstvo za zdravje, Malta

Financiranje: ECDC

 

Za dobro javno zdravje
Čakalne dobe

Tedenska poročila o čakalnih dobah

Podrobno
Nalezljive bolezni

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Nalezljive bolezni

Odpornost proti antibiotikom pri povzročiteljih invazivnih okužb v Sloveniji

Podrobno