Prehrana

Ribe v prehrani

Prehrana

Ribe so pomembne v naši prehrani, saj so vir zdravju koristnih beljakovin in maščob ter nujno potrebnih mineralov in vitaminov. Raziskave kažejo, da zaužijemo premalo rib, poraba pa se v zadnjih letih ni kaj dosti spremenila. Zato Nacionalni program o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015-2025, ki ga koordinira Ministrstvo za zdravje, priporoča uživanje rib do dvakrat tedensko.

Zadnje posodobljeno: 10.04.2018
Objavljeno: 10.04.2018

Zloženka Ribe v prehrani – koristi in tveganja je dosegljiva na naslednji povezavi.

V nadaljevanju vam predstavljamo infografiko, ki je bila pripravljena za učence.

(Za povečavo kliknite na sliko)

Za dobro javno zdravje
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Območna enota Ravne na Koroškem

6. Dan brez alkohola na Koroškem

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje prijavljenih virusnih črevesnih bolezni

Podrobno