MOSA

MOSA

Ne spreglejte
Najnovejše

Namen MOSE je vzpostavitev nadorganizacijske entitete MOSA, ki bo povezovala akterje, ki v Sloveniji delujejo na področju preprečevanja in zmanjševanja škodljivih posledic pitja alkohola. Namen MOSE je tudi oblikovanje in vzdrževanje učinkovitega informacijskega vozlišča o: akterjih, ki delujejo na področju alkohola, raziskavah, ki so bile na področju alkoholne problematike narejene v Sloveniji ter preventivno promocijskih programih. Nadalje je namen projekta dobiti vpogled v to, kako alkoholno politiko ocenjujejo in razumejo ključni akterji, ki delujejo na področju alkohola, bodisi strokovno, politično ali zasebno. MOSA želi vplivati na razvoj slovenske alkoholne politike v smeri vpeljevanja ukrepov, ki so dokazano učinkoviti v preprečevanju in zmanjševanju tveganega in škodljivega pitja alkohola.

  • MOSA izpostavlja, da je alkohol lahko problem in da ga je treba reševati celostno, sistematično, medsektorsko interdisciplinarno in usklajeno.
  • MOSA zbira in analitično strukturira informacije, ki so pomembne za oblikovanje alkoholne politike in programov za preprečevanje in zmanjševanje tvegane in škodljive rabe alkohola,
  • MOSA vsem zainteresiranim posreduje strukturirane informacije s področja alkoholne problematike v Sloveniji (o programih, akterjih, raziskavah, novostih, ipd.) in tujini (novosti, dogodki, raziskovalni izsledki, razvoj alkoholne politike, ipd.).
  • MOSA spodbuja ljudi, da poročajo o kršitvah zakonodaje s področja alkoholne problematike, odpirajo vprašanja za diskusijo in posredujejo ideje o tem, kako bi lahko naslovili in reševali konkretne probleme povezane z alkoholom.
  • MOSA povezuje akterje, ki v Sloveniji delujejo na področju alkoholne problematike.
  • Delovanje MOSA je usklajeno s prioritetami na področju alkoholne problematike, ki jih izpostavljata stroka in Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije.

Več informacij na www.infomosa.si

Za dobro javno zdravje
Nalezljive bolezni

Ambulante za cepljenje in potovalno medicino

Podrobno
Podatki

Koledar objav za leto 2023

Podrobno
NIJZ

100 let javnega zdravja v Sloveniji

Podrobno