Svetovni dan varnosti hrane: Ključno je ozaveščanje vseh členov v prehrambni verigi

Dan pred svetovnim dnevom varnosti hrane, ki ga obeležujemo 7. junija, se je v okviru kampanje Safe2Eat 2024, odvil dogodek, kjer so se dr. Urška Blaznik z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), dr. Mira Kos Skubic iz Uprave Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) in Jernej Ogrin, mag. inženir prehrane in vplivnež na področju uravnotežene prehrane, pogovarjali o ustreznem ravnanju z živili, varnosti hrane in njenem vplivu na javno zdravje, prehranskih potrebah in vlogi posameznika pri varnem ravnanju s hrano.

Pogovori o preventivi raka ob Evropskem tednu boja proti raku in Svetovnem dnevu brez tobaka

Evropski teden boja proti raku 2024, ki je potekal od 25. do 31. maja pod sloganom »Pogovarjajmo se o preventivi raka«, in Svetovni dan brez tobaka, ki ga obeležujemo 31. maja, sta tudi na Celjskem spodbudila lokalne strokovnjake in prostovoljce s področja zdravstvene preventive k povezovanju in organizaciji treh bogatih informativno-svetovalnih dogodkov, namenjenih širši javnosti.

Javni poziv za izbor zunanjih izvajalcev, ki bodo sodelovali pri izvedbi projekta »Zgodnja prepoznava težav in preventivno delo z mladostniki«

Nacionalni inštitut za javno zdravje, Trubarjeva cesta 2, 1000 Ljubljana, ki ga zastopa doc. dr. Branko Gabrovec, generalni direktor, v vlogi upravičenca za izvajanje projekta »Zgodnja prepoznava težav in preventivno delo z mladostniki« na podlagi Sklepa C2711-24-150507 o imenovanju izvajalca investicijskega projekta »Zgodnja prepoznava težav in preventivno delo z mladostniki«, št. 303-26/2023-2711-7, z dne 6. 3. 2024; objavlja

Za dobro javno zdravje
Duševno zdravje

V Kopru poteka tretji Festival duševnega zdravja

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje lymske borelioze in klopnega meningoencefalitisa

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje prijavljenih virusnih črevesnih bolezni

Podrobno

Išči