Življenjski slog

16. konferenca preventive za odraslo populacijo

Življenjski slog

16. konferenca bo potekala 24. in 25. septembra 2024 v Thermani Laško (Zdraviliška cesta 6, Laško) z naslovom Preventiva kroničnih bolezni na stičišču populacijskih in individualiziranih pristopov.

24. in 25. septembra 2024 bo potekala že 16. konferenca preventive za odrasle v okviru Državnega programa integrirane preventive kroničnih bolezni za odrasle – program Skupaj za zdravje.

Tudi tokrat smo pripravili pester in zanimiv program konference. Prvi dan, v torek, 24. septembra 2024, bomo srečanje začeli z dvema okroglima mizama, ki se bosta posvetili dvema aktualnima temama. Najprej bo potekala razprava o tem, kako lahko s sodelovanjem v primarnem zdravstvenem varstvu prispevamo k zmanjševanju bremena kroničnih bolezni pri odraslih. Na drugi okrogli mizi pa bomo s strokovnjaki osvetlili sodoben strokovni pogled na obravnavo debelosti.

V popoldanskem času bodo predavanja razdeljena na tri plenarne dele: prvi del bo naslavljal predvsem promocijo zdravja v lokalni skupnosti, v drugem delu se bomo posvetili determinantam zdravega življenjskega sloga ter v tretjem integrirani preventivi kroničnih bolezni pri odraslih.

Drugi dan, v sredo, 25. 9. 2024, se boste udeleženci v dopoldanskem času lahko udeležili dveh delavnic, ki si ju boste izbrali ob prijavi na konferenco. Prijave na posamezno delavnico bodo možne do zapolnitve razpoložljivih mest.

V torek se bomo družili ob skupni večerji in plesu ter se v sredo zjutraj, pred pričetkom delavnic, razgibali v bližnjem parku.

Podrobnejši opis preliminarnega programa konference je na voljo na naslednji povezavi.

Prijave na konferenco sprejemamo do vključno ponedeljka, 16. septembra 2024, na naslednji povezavi.

S prijavo se zavežete, da se boste konference udeležili in da je vaša prijava usklajena s plačnikom kotizacije.

Brezplačna odpoved prijave na konferenco je možna do vključno 16. septembra 2024. Odjava mora biti pisna, poslana na naslov skupajzazdravje@nijz.si. Za vse odjave po tem datumu se zaračuna polna kotizacija.

Dvodnevna kotizacija za konferenco znaša 220 eur (z DDV) in vključuje darilo ob registraciji, pogostitve med odmori, dve kosili, večerjo ter konferenčna gradiva. Enodnevna kotizacija za konferenco znaša 180 eur (z DDV) in vključuje darilo ob registraciji, pogostitev med odmori, kosilo, konferenčna gradiva in večerjo (tisti udeleženci, ki se boste udeležili prvega dne konference). Kotizacija za konferenco je vezana na osebo.

Kotizacija ne vključuje stroškov nočitev. Vsaka deseta kotizacija, ki jo poravna posamezna organizacija, je brezplačna. V kolikor se bo na dogodek prijavilo večje število zaposlenih iz vaše organizacije, nam to sporočite na mail skupajzazdravje@nijz.si in v prijavi pod opombe dodajte komentar, da gre za deseto prijavo iz posamezne organizacije.

Kot udeleženci konference imate v hotelih Thermana Laško na voljo sobe po ugodnejši ceni. Rezervacijo lahko opravite tako, da jim pišete na e-poštni naslov info@thermana.si oz. jih pokličete na telefonsko številko 03/423 2100 in omenite, da ste udeleženci 16. konference preventive za odrasle. Namestitev si zagotovite čim prej, saj je število sob po ugodnejši ceni omejeno.

Vloga za pridobitev licenčnih/kreditnih točk je v postopku na Zdravniški zbornici Slovenije ter Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zvezi strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije.

Za vsa vaša morebitna vprašanja smo dosegljivi na e-poštnem naslovu: skupajzazdravje@nijz.si.

Lepo vas pozdravljamo in se veselimo ponovnega srečanja z vami!

Za dobro javno zdravje
Otroci

Slovenija gre v šolo 2024 – Ustno zdravje – skrb za zdrave zobe

Podrobno
Prepovedane droge

Mednarodni dan ozaveščanja o predoziranju

Podrobno
Območna enota Novo mesto

Telesna dejavnost in spanje sta neločljivo povezana

Podrobno