Prepovedane droge

Agencija Evropske unije za droge (EUDA)

Prepovedane droge

2. julija 2024 bo nova Agencija Evropske unije za droge (EUDA) uradno nadomestila Evropski center za spremljanje drog in zasvojenosti z drogami (EMCDDA). Na ta dan začenja veljati nova zakonodaja, ki revidira mandat in ime EMCDDA, ter ustanavlja novo agencijo EU - EUDA. Z novimi pristojnostmi bo imela EUDA ključno vlogo pri krepitvi pripravljenosti EU na zdravstvene in varnostne izzive, ki jih predstavljajo prepovedane droge.

Zadnje posodobljeno: 02.07.2024
Objavljeno: 02.07.2024

Informacije so tudi v sporočilu za javnost na naslednji povezavi.

Uradna EUDA inavguracijska slovesnost bo potekala 3. julija v navzočnosti evropske komisarke za notranje zadeve Ylve Johansson. Dogodek bo predvajan v živo. Dodatne informacije so dostopne na naslednji povezavi.

Spletni naslov se bo 2. julija spremenil iz www.emcdda.europa.eu v www.euda.europa.eu, prav tako se spreminja tudi logo agencije.

Slovenska osrednja točka Agencije EU za droge domuje na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje RS (NIJZ) in je stičišče informacij in aktivnosti nacionalnih deležnikov, pooblaščena za prejemanje podatkov od vseh nacionalnih organov.

Z novo agencijo postaja evropska razsežnost dela nacionalne osrednje točke EUDA bolj očitna, v Sloveniji pa postaja središče informacij o problematiki drog.

Za dobro javno zdravje
Prepovedane droge

Agencija Evropske unije za droge (EUDA)

Podrobno
Nenalezljive bolezni

JACARDI v znanstvenih publikacijah

Podrobno
Prepovedane droge

Imam težave zaradi uporabe prepovedanih drog. Kam po pomoč?

Podrobno