Območna enota Celje

Promocija državnih presejalnih programov SVIT, ZORA in DORA na sejmu Altermed v Celju

Območna enota Celje

V Celju so se od 17. do 19. marca 2023 odvijali pomladni sejmi Altermed & Green vita, Festival kave Slovenija, Api Slovenija ter Dnevi Lovstva & Dnevi ribištva.

Zadnje posodobljeno: 04.04.2023
Objavljeno: 04.04.2023

Pestremu sejemskemu dogajanju, ki ga je letos spremljalo preko 20.000 obiskovalcev, se je pridružila tudi Območna enota Celje NIJZ z informiranjem o državnih presejalnih programih Svit, Zora in Dora.

Na sejmu Altermed & Green vita so na skupni stojnici  ponovno združile moči sodelavke Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Društva za boj proti raku regije Celje, Zdravstveno vzgojnega centra iz Zdravstvenega doma Celje, sodelavke iz programov Zora in Dora iz Onkološkega inštituta v Ljubljani ter ambasadorka Programa Svit Sonja Punčuh. Obiskovalcem so predstavljale državne presejalne programe in jih seznanjale tudi s splošnimi priporočili za zdrav način življenja in preprečevanje raka ter s pomenom urejenega spanja. Promocija je usmerjena v spodbujanje obiskovalcev, da bi se odzivali na vabila na presejalni pregled. Strokovne sodelavke na terenu posameznike motivirajo k aktivni udeležbi v presejalne programe in s tem k ohranjanju zdravja.

 

Za dobro javno zdravje
Čakalne dobe

Tedenska poročila o čakalnih dobah

Podrobno
Nalezljive bolezni

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Nalezljive bolezni

Odpornost proti antibiotikom pri povzročiteljih invazivnih okužb v Sloveniji

Podrobno