Območna enota Celje

Zdravstveno-preventivni kotiček na 56. sejmu MOS v Celju

Območna enota Celje

Topli pozno poletno-jesenski dnevi so med 18. in 22. septembrom 2024 na 56. Mednarodni obrtni sejem v Celje privabili pisano množico več kot 65.000 obiskovalcev.

Zadnje posodobljeno: 02.10.2024
Objavljeno: 30.09.2024

Na voljo jim je bila ponudba kar 650 različnih domačih in tujih razstavljavcev. Sredi sejemskega vrveža smo v svoj barvit zdravstveno-preventivni razstavni kotiček vabili tudi predstavniki Območne enote Celje NIJZ, Programa Svit, Centra za krepitev zdravja ZD Celje, programov Dora in Zora z Onkološkega inštituta Ljubljana, Društva za boj proti raku regije Celje in ambasadorka Programa Svit.

Množici obiskovalcev smo ponudili prijazne in strokovne pogovore ter raznolika informativna gradiva. Posebej velike pozornosti mimoidočih vseh starosti so bili deležni namizni učni modeli. Ob njih sta pogovor in prikaz samopregledovanja dojk, mod in kože še posebej hitro stekla. Modeli debelega črevesa in danke, dojk in ženskih rodil pa so bili odlična iztočnica za izmenjavo izkušenj in motiviranje k redni udeležbi v državnih presejalnih programih Svit, Zora in Dora.

Z obiskovalci smo spregovorili tudi o temeljnih gradnikih telesnega in duševnega zdravja, kot so uravnotežena prehrana, redna telesna dejavnost, urejeno spanje ter ostalih dejavnikih, ki pripomorejo k boljšemu počutju. Informirali smo jih o delavnicah za zdrav življenjski slog in o virih pomoči v stiski.

Zavedamo se, da je kljub vsem tehnologijam promocija zdravja na terenu, iz oči v oči, še vedno nekaj, kar je nenadomestljivo in morda vedno bolj potrebno. Tudi zato, ker ugotavljamo, da mnogi še vedno ne poznajo vseh možnosti, ki so jim omogočene na področju primarne preventive.

Hvala vsem za obisk in se veselimo ponovnih snidenj.

Za dobro javno zdravje
Območna enota Ravne na Koroškem

Rožnati oktober – mesec ozaveščanja o raku dojk

Podrobno
Območna enota Ravne na Koroškem

Medgeneracijsko druženje ob mednarodnem dnevu starejših

Podrobno
NIJZ

Javno zdravje danes in jutri: na križišču ovir in priložnosti

Podrobno