Nenalezljive bolezni in stanja

Projekt skupnega ukrepanja o inovativnem partnerstvu za boj proti raku (iPAAC JA)

Projekt skupnega ukrepanja o inovativnem partnerstvu za boj proti raku (iPAAC JA), ki je sofinanciran s strani Evropske unije v okviru tretjega zdravstvenega programa 2014-2020, bo pomembno prispeval k napredku na področju obvladovanja raka. Izvajati se je začel 1. aprila 2018 in bo trajal tri leta.

Projekt skupnega ukrepanja iPAAC združuje 40 partnerskih organizacij iz 24 Evropskih držav ter številke strokovnjake iz celega sveta. Glavni cilj projekta skupnega ukrepanja iPAAC je razvoj inovativnih pristopov, usmerjenih v napredek na področju obvladovanja raka, ki bodo zajeti tudi v končnem dokumentu »Implementacija trajnostnih ukrepov na področju obvladovanja raka« (angl. »Roadmap on Implementation and Sustainability of Cancer Control Actions»). Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), ki je uspešno zaključil že dva predhodna projekta skupnega ukrepanja EPAAC in CANCON, bo kot koordinator projekta iPAAC JA odigral pomembno vlogo.


Ime projekta: Inovativno partnerstvo za boj proti raku  (angl. Innovative Partnership for Action Against Cancer)

Skrajšan naslov: Projekt skupnega ukrepanja iPAAC (angl. iPAAC JA)

Nosilna organizacija: Nacionalni inštitut za javno zdravje (National Institute of Public Health - NIPH)

Seznam vseh partnerjev projekta je dostopen na naslednji povezavi (klik).

Trajanje projekta: 1. 4. 2018 – 31.3. 2021

Uradna spletna stran projekta je dostopna na naslednji povezavi (klik).

Twitter profil je dostopen na  naslednji povezavi (klik).


Povezane objave:


Gradiva:

Več gradiv bo objavljenih naknadno.


Rezultati projekta:


Projekt skupnega ukrepanja o inovativnem partnerstvu za boj proti raku  (iPAAC JA) je sofinanciran s strani Evropske unije v okviru tretjega zdravstvenega programa (2014-2020).