Kemijska varnost

Policiklični aromatski ogljikovodiki (PAH) v hrani in njihov vpliv na zdravje

Kemijska varnost

Policiklični aromatski ogljikovodiki (PAH) predstavljajo veliko skupino organskih spojin, katerih izpostavljenost iz hrane in okolja je treba zaradi njihovih negativnih vplivov na zdravje zmanjševati na najnižjo možno raven. Se ne akumulirajo, vendar se v telesu intenzivno presnavljajo, pri čemer nastajajo produkti, ki so lahko rakotvorni.

Zadnje posodobljeno: 13.12.2022
Objavljeno: 26.03.2015

Celoten prispevek je objavljen na naslednji povezavi, objavljen pa je tudi v januarski številki mesečne publikacije eNBOZ.

Za dobro javno zdravje
Območna enota Murska Sobota

Zimska gibanica 2025 – vabilo k sodelovanju

Podrobno
Duševno zdravje

V Celju je začela pilotno delovati mreža mladih prostovoljcev Pravi prijatelj

Podrobno
Območna enota Maribor

Čist zrak za zdravje

Podrobno