Publikacija

Vizualna ocena izbranih obrokov v okviru sistema subvencionirane študentske prehrane

V okviru projekta Dober tek študent! je bila v septembru 2023 izvedena vizualna ocena 35 študentskih obrokov, izbranih glede na najpogosteje unovčene študentske bone za prehrano. Rezultati so pokazali, da je povprečen obrok vseboval preveč živil z več ogljikovimi hidrati in premalo zelenjave. Pri 31 % ponudnikih nista bila ponujena sadje ali solata, ki študentu sicer pripadata. Pri 37 % ponudnikov je bila na mizi prisotna solnica, dosoljevanje pa je eden od večjih problemov prekomernega vnosa soli. Pri 26 % ponudnikov ni bilo ponujene vode, ki sicer študentu pripada, oz. je bila namesto nje ponujena sladka pijača. Rezultati kažejo potrebo po dodatnem usposabljanju zaposlenih v gostinstvu ter večjem nadzoru tako pri izbiri ponudnikov kot tudi pri izvajanju njihove ponudbe.

Za dobro javno zdravje
Območna enota Ravne na Koroškem

Sodelovanje na Koroškem festivalu prostovoljstva

Podrobno
Nalezljive bolezni

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Nalezljive bolezni

Integrirano mrežno spremljanje gripe, covid-19 in ostalih akutnih okužb dihal v sezoni 2025/2026

Podrobno

Išči