Publikacija

Higienska priporočila za varnost živil za potrošnike

Prehranjevanje pomeni uţivanje ţivil, ki jih človek potrebuje za razvoj, rast, delo in zadovoljevanje fizioloških potreb. Z zdravim in varnim prehranjevanjem se lahko izognemo obolenjem, ki so posledica nepravilne in neustrezne priprave hrane. V brošuri so zbrane vsebine, ki smo jih v zadnjih letih pripravili Inštitut za varovanje zdravja Republike Slovenije (IVZ) in območni zavodi za zdravstveno varstvo (ZZV) ter jih objavljali na naših spletnih straneh, kjer smo jih sproti dograjevali in osveţevali z novimi podatki. Javnosti želimo seznaniti s priporočili, kako pripraviti varno in higiensko neoporečno hrano doma, na piknikih, potovanjih...

Za dobro javno zdravje
Duševno zdravje

Zdrave šole na Celjskem v luči aktivnosti za preprečevanje medvrstniškega nasilja

Podrobno
NIJZ

Na mednarodni dan invalidov in ljudi s posebnimi potrebami opozarjamo na neenakosti v zdravju oseb z oviranostmi

Podrobno
Preprečevanje poškodb

Aktivno staranje in preprečevanje padcev v Ljubljani: utrinki srečanja in konference Moving people, Moving Europe

Podrobno