Publikacija

Higienska priporočila za varnost živil za potrošnike

Prehranjevanje pomeni uţivanje ţivil, ki jih človek potrebuje za razvoj, rast, delo in zadovoljevanje fizioloških potreb. Z zdravim in varnim prehranjevanjem se lahko izognemo obolenjem, ki so posledica nepravilne in neustrezne priprave hrane. V brošuri so zbrane vsebine, ki smo jih v zadnjih letih pripravili Inštitut za varovanje zdravja Republike Slovenije (IVZ) in območni zavodi za zdravstveno varstvo (ZZV) ter jih objavljali na naših spletnih straneh, kjer smo jih sproti dograjevali in osveţevali z novimi podatki. Javnosti želimo seznaniti s priporočili, kako pripraviti varno in higiensko neoporečno hrano doma, na piknikih, potovanjih...

Za dobro javno zdravje
Projekti

Gibanje, zdravje in življenje: Potovanje skozi aktivno staranje v Italiji

Podrobno
Moje okolje

Pogosta vprašanja o pitni vodi

Podrobno
Javni pozivi

Javni poziv št. 1/2025 za izbor zunanjih izvajalcev, ki bodo sodelovali pri izvedbi projekta Schools4Health za pripravo zdravih obrokov

Podrobno

Išči