Strokovno srečanje: “Z roko v roki za boljšo prehrano in boljšo prihodnost”
Ob obeležitvi svetovnega dne hrane je v četrtek, 23. 10. 2025, ob 12. uri, v OŠ Koper potekalo strokovno srečanje za organizatorje prehrane.
Ob obeležitvi svetovnega dne hrane je v četrtek, 23. 10. 2025, ob 12. uri, v OŠ Koper potekalo strokovno srečanje za organizatorje prehrane.
Strokovno srečanje ob svetovnem dnevu hrane z naslovom “Z roko v roki za boljšo prehrano in boljšo prihodnost” je bilo namenjeno organizatorjem prehrane v vzgojno-izobraževalnih zavodih v koprski zdravstveni regiji.
Doc. dr. Tadeja Jakus iz Fakultete za vede o zdravju Univerze na Primorske je predstavila prehrano otrok in mladostnikov v teoriji in praksi ter izpostavila izzive, ki jih s seboj prinese organizacija prehrane.
Simona Poje, dipl. dietetičarka iz Centra za krepitev zdravja Postojna nam je predstavila skrito sol na krožniku, kakšni so normativi soli v prehrani ter kje se skriva.
Organizatorki prehrane Metka Benedik in Mateja Kocjančič sta predstavili še dobri praksi prehrane v vrtcu in šoli v svojih zavodih.
Srečanje smo zaključili z delavnico sestave jedilnika in izmenjavo dobrih praks.
