Varnost živil

Brošura Higienska priporočila za varnost živil za potrošnike

Varnost živil

Prehranjevanje pomeni uživanje živil, ki jih človek potrebuje za razvoj, rast, delo in zadovoljevanje fizioloških potreb. Z zdravim in varnim prehranjevanjem se lahko izognemo obolenjem, ki so posledica nepravilne in neustrezne priprave hrane.

Zadnje posodobljeno: 26.01.2012
Objavljeno: 26.01.2012

Pred vami je brošura, kjer so zbrane vsebine, ki smo jih v zadnjih letih pripravili nekdanji Inštitut za varovanje zdravja Republike Slovenije (IVZ) in območni zavodi za zdravstveno varstvo (ZZV), ki so zdaj združeni v NIJZ.

Za dobro javno zdravje
Območna enota Novo mesto

Zaščitite svojega novorojenčka pred oslovskim kašljem

Podrobno
Območna enota Novo mesto

Varno na soncu

Podrobno
Spremljanje nalezljivih bolezni

Tedensko spremljanje gripe in drugih akutnih okužb dihal v sezoni 2023/2024

Podrobno