Tobačni in povezani izdelki

Gradivi o elektronskih cigaretah za zdravstvene delavce

Tobačni in povezani izdelki

Zadnje posodobljeno: 16.12.2022
Objavljeno: 07.04.2020

Elektronske cigarete so novejši izdelki, namenjeni dovajanju nikotina. Številne raziskave kažejo, da se znaten delež zdravstvenih delavcev sooča z vprašanji pacientov in potrebo po svetovanju glede različnih tem v zvezi z elektronskimi cigaretami. Pri tem si zdravstveni delavci pomagajo z informacijami iz različnih virov, v poplavi številnih objav o elektronskih cigaretah kot kažejo raziskave zdravstveni delavci najpogosteje posegajo po virih z nasprotjem interesov. Raziskave z nasprotjem interesov pa pomembno redkeje ugotavljajo škodljive učinke elektronskih cigaret kot tiste raziskave, ki nasprotja interesov nimajo.

Z novima gradivoma o elektronskih cigaretah, ki sta namenjena prvenstveno zdravstvenim delavcem, jim želimo olajšati iskanje verodostojnih informacij in podatkov o elektronskih cigaretah.

Ključne informacije so predstavljene v krajšem gradivu z naslovom VAS PACIENTI  SPRAŠUJEJO O ELEKTRONSKIH CIGARETAH? ELEKTRONSKE CIGARETE – ključne informacije za zdravstvene delavce, dostopno na naslednji povezavi.

Za vse, ki jih zanimajo podrobnejše informacije in podatki o elektronskih cigaretah pa smo pripravili gradivo z naslovom ELEKTRONSKE CIGARETE – podrobnejše informacije za zdravstvene delavce, dostopno na naslednji povezavi.

Za dobro javno zdravje
Nalezljive bolezni

Nova prijava ošpic v Sloveniji

Podrobno
Kopalna voda

Sluzenje morja

Podrobno
Nalezljive bolezni

Yellow fever

Podrobno