Telesna dejavnost

NIJZ na HEPA Europe 2024 v Dublinu

Telesna dejavnost

Nacionalni inštitut za javno zdravje je od 19. do 21. avgusta 2024 sodeloval na konferenci HEPA Europe 2024, ki je potekala v Dublinu. Letošnja tema konference, »Optimizacija telesne dejavnosti za krepitev zdravja: pomen vključevanja«, se močno ujema z našim poslanstvom na NIJZ.

Zadnje posodobljeno: 28.08.2024
Objavljeno: 28.08.2024

Kot aktivni člani usmerjevalnega odbora WHO HEPA mreže pod okriljem SZO ponosno delimo novico, da smo letos prvič po 15 letih prejeli povabilo za izvedbo simpozija na dve ključni temi: Aktivno staranje in Politike telesne dejavnosti. To priznanje potrjuje našo vse večjo prepoznavnost med vodilnimi strokovnjaki ter našo vlogo zanesljivega partnerja v mreži. S temi sodelovanji smo uspešno pridobili dva pomembna evropska projekta: Aktivno staranje in preprečevanje padcev ter Gibanje za zdravje.

#HEPA2024 #JavnoZdravje #AktivnoStaranje #TelesnaDejavnost #NIJZ #ZdravstvenaEnakost #EvropskiProjekti #WHO #RCSI #I-PARC #HEPA2026

 

Naš simpozij je predstavil tudi interno raziskovalno-razvojni projekt na NIJZ, Vrednotenje politik telesne dejavnosti z upoštevanjem zmanjševanja neenakosti v zdravju – POTENCIAL.

Predstavljen je bil tudi model vadbenega programa za osebe s kronično mišično-skeletno bolečino, ki se pilotira v sklopu projekta Posodobitev obravnave mišično-skeletnih bolečin na primarni ravni,

Prav tako z veseljem sporočamo, da je bila letošnja udeležba slovenskih raziskovalcev na konferenci največja doslej, saj so poleg NIJZ sodelovali tudi predstavniki Fakultete za šport, Športne unije Slovenije in Univerze na Primorskem.

Ekipa NIJZ

 


Več o naših projektih:

Za dobro javno zdravje
Otroci

Slovenija gre v šolo 2024 – Ustno zdravje – skrb za zdrave zobe

Podrobno
Prepovedane droge

Mednarodni dan ozaveščanja o predoziranju

Podrobno
Območna enota Novo mesto

Telesna dejavnost in spanje sta neločljivo povezana

Podrobno