Območna enota Novo mesto

Igra »Človek razgibaj se«

Območna enota Novo mesto

Vsaka telesna ne/dejavnost vpliva na naše zdravje in počutje. Gibanje je človekova osnovna potreba, ki je ne more nadomestiti nobena druga dejavnost. Zato smo na NIJZ OE NM pripravili igro »Človek razgibaj se«, primerno za vse starostne skupine.

Zadnje posodobljeno: 28.11.2022
Objavljeno: 20.09.2021

Ob Evropskemu tednu mobilnosti (ETM) in Evropskem tednu športa (ETŠ), 23. 9. ter Dnevu slovenskega športa smo sodelavci na območni enoti Nacionalnega inštituta za javno zdravje Novo mesto pripravili igro “Človek razgibaj se“, ki bo namenjena igri in spodbujanju telesni dejavnosti v osnovnih šolah v naši regiji. Igri bomo pilotno igrali z osnovnošolci v naši regiji na Glavnem trgu v Novem mestu dne 20.9. in 22.9. ob 10. uri.
Gre za igro, ki je v osnovnem konceptu podobna igri Človek ne jezi se in so ji dodana polja z nalogami iz področja telesne dejavnosti. Za dobro opravljeno nalogo je posameznik nagrajen (preskoči polje, meče še enkrat…). Cilj igre: med zabavo in druženjem razgibati telo in prvi končati pot z vsemi 4 figurami! Kot nalašč, da dobro nagovori in ogreje tekmovalce. Igro se lahko nariše na dvorišču, igrišču ali na mestnem trgu ob izvedbi skupnih aktivnosti in jo odigra z “živimi figurami”.
Igro “Človek razgibaj se” najdete spodaj in je primerna za tisk ter uporabo.

Datoteke:

Za dobro javno zdravje
Čakalne dobe

Tedenska poročila o čakalnih dobah

Podrobno
Nalezljive bolezni

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Nalezljive bolezni

Odpornost proti antibiotikom pri povzročiteljih invazivnih okužb v Sloveniji

Podrobno