Območna enota Koper

“40 dni brez alkohola” zaključujemo v Ilirski Bistrici

Območna enota Koper

NIJZ OE Koper v sodelovanju z Zdravstveno-vzgojnim centrom ZD Ilirska Bistrica vljudno vabimo na dogodek »Dan brez alkohola«, ki bo v torek, 2. aprila 2024, med 9. in 13. uro, v Ilirski Bistrici na Trgu maršala Tita ("na placi").

Zadnje posodobljeno: 25.03.2024
Objavljeno: 25.03.2024

Na dogodku želimo odpreti pogovor o zdravih življenjskih izbirah v našem vsakdanu in ponuditi oporo pri opuščanju nezdravega življenjskega sloga, saj ta predstavlja hudo in nepotrebno breme posameznikom in širše v slovenski družbi. Obiskovalci bodo izvedeli več o tem, kakšna je problematika pitja alkohola v slovenski družbi, na kakšen način lahko vzpostavimo odgovoren odnos do pitja alkohola in o virih pomoči, na katere se lahko obrnemo po podporo v zdravstveni regiji Koper.

Vplive alkohola, vire pomoči in zdrave izbire bomo na interaktiven način predstavili: Nacionalni inštitut za javno zdravje, Zdravstveni dom Ilirska Bistrica, Zdravstveno-vzgojni center ZD Ilirska Bistrica, Policijska postaja Ilirska Bistrica, Center za socialno delo Ilirska Bistrica, Društvo zdravljenih alkoholikov Ilirska Bistrica, Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Ilirska Bistrica, Občina Ilirska Bistrica in Turistično informacijski center Ilirska Bistrica.

Več v priloženem programu in letaku.

Za dobro javno zdravje
Moje okolje

Preprečevanje razmnoževanja legionel v internih vodovodnih napeljavah

Podrobno
Prepovedane droge

EMCDDA začenja z izvedbo Evropske spletne raziskave o uporabi drog 2024

Podrobno
Podatki

Evropska spletna raziskava o uporabi drog

Podrobno