Življenjski slog

Kulturni bazar in vseslovenska akcija Pokloni čas, polepšaj dan

Življenjski slog

Nacionalni inštitut za javno zdravje bo 20. marca 2024, v Cankarjevem domu v Ljubljani, sodeloval na strokovnem usposabljanju Kulturni bazar, na okrogli mizi Medgeneracijsko branje.

Nacionalni inštitut za javno zdravje bo letos, 20. marca 2024 v Cankarjevem domu v Ljubljani sodeloval na strokovnem usposabljanju Kulturni bazar, na okrogli mizi Medgeneracijsko branje na kateri bodo sodelovali:

  • Tjaša Urankar, Javna agencija za knjigo RS;
  • Andreja Mezinec, Nacionalni inštitut za javno zdravje;
  • Vida Tivadar, OŠ Cvetka Golarja Ljutomer;
  • Vanja Kačič in Vesna Junger, POŠ Kotlje;
  • Tina Pajnik, OŠ Vide Pregarc Ljubljana.

Na okrogli mizi bomo spregovorili o pomenu medgeneracijskega branja za globlje razumevanje literature in poglabljanje medosebnih odnosov med bralci. Izpostavili bomo deset let projekta medgeneracijskega branja in lansko vseslovensko akcijo Pokloni čas, polepšaj dan, s katero se je Nacionalni  inštitut za javno zdravje v letu 2023 uspešno pridružil medresorskemu projektu Nacionalni mesec skupnega branja (NMSB) in jo z vsemi deležniki NMSB pripravlja tudi letos.

Sodelujoče bodo predstavile primere dobrih praks medgeneracijskega branja: pogovor mladih in odraslih bralcev o prebrani mladinski knjigi; družinsko branje, medvrstniško branje, branje mladih v domovih starejših in branje otrok s posebnimi potrebami. Predstavile bodo tudi informacije, ki so pripravljene na spletni strani NMSB za spodbujanje medgeneracijskega branja in povabile udeležence, da tovrstne dogodke predstavljajo v dogodkovniku NMSB.

Okroglo mizo bo povezovala Tilka Jamnik, Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS.

Udeležba je brezplačna. Oglejte si vabilo in program strokovnega usposabljanja.

Prijavite se na naslednji povezavi.

Za dobro javno zdravje
Javni pozivi

Javni poziv za izbor zunanjih strokovnjakov, ki bodo sodelovali pri izvedbi projekta »Posodobitev obravnave mišično-skeletnih bolečin na primarni ravni«

Podrobno
NIJZ

Poziv za sodelovanje v raziskavi o življenjskem slogu 2024

Podrobno
Duševno zdravje

Na okrogli mizi o duševnem zdravju izpostavljena pomembnost medresorskega sodelovanja

Podrobno