Območna enota Koper

Nasilje v družini: Vpliv na duševno zdravje in pomen medsektorskega povezovanja

Območna enota Koper

Nacionalni inštitut za javno zdravje – Območna enota Koper, Program MIRA in Center za socialno delo Južna Primorska v sodelovanju z Mestno občino Koper organiziramo medresorski posvet »Nasilje v družini: Vpliv na duševno zdravje in pomen medresorskega povezovanja«, ki bo potekal dne, 16. novembra 2023, s pričetkom ob 9.00, v dvorani Krajevne skupnosti Dekani, Dekani 209, Dekani.

Zadnje posodobljeno: 06.11.2023
Objavljeno: 06.11.2023

Medresorski posvet je namenjen zaposlenim s področja socialnega varstva, zdravstva, policije, pravosodja, vzgoje in izobraževanja, nevladnim organizacijam ter vsem, ki se pri svojem delu srečujete s preprečevanjem in obravnavo nasilja v družini.

Na posvetu bomo v okviru treh plenarnih predavanj in okrogle mize osvetlili vpliv nasilja v družini na duševno zdravje žrtev nasilja ter poudarili pomen medresorskega povezovanja.

Dotaknili se bomo vsebin in izzivov pri prepoznavanju, obravnavi in pregonu nasilja v družini, posledic na duševno zdravje žrtve ter vlogo zdravstva pri obravnavi nasilja v družini in odzivanje nanj.

S strokovnjaki različnih sektorjev pa želimo doseči usklajen pristop preprečevanja in obravnave nasilja v družini.

Dogodek je brezplačen. Obvezne predhodne prijave na povezavi: https://anketa.nijz.si/a/51285198 do 10. 11. 2023 oziroma do zasedbe razpoložljivih mest. Obveščamo vas, da so vsa prosta mesta že zasedena, zato prijava ni več mogoča. Poročali bomo o zaključkih posveta.

Vabilo

Za dobro javno zdravje
Nalezljive bolezni

Potrjenih skoraj 1300 primerov oslovskega kašlja

Podrobno
Cepljenje

Spremljanje precepljenosti (deleža cepljenih)

Podrobno
Čakalne dobe

Tedenska poročila o čakalnih dobah

Podrobno