Območna enota Maribor

Vabilo na regijsko srečanje vodij timov Zdravih šol mariborske regije

Območna enota Maribor

Nacionalni inštitut za javno zdravje - Območna enota Maribor organizira v četrtek, 23.3.2023 spomladansko srečanje vodij timov zdravih šol regije na Prvi gimnaziji Maribor. Naslov srečanja je: "Sodobne oblike tveganih vedenj."

Zadnje posodobljeno: 22.03.2023
Objavljeno: 22.03.2023

Na srečanju bodo  predstavljeni novi tobačni izdelki ter izdelki, ki vsebujejo nikotin, ki jih mnogokrat strokovni delavci ne prepoznajo, med mladimi pa so vedno bolj priljubljeni. Predstavljena bodo tveganja uporabe teh izdelkov, kakšna je razširjenost uporabe teh izdelkov v Sloveniji med odraslimi in mladostniki in kako nacionalna zakonodaja obravnava te izdelke.

Osnovna in srednja šola sta lahko tudi prostor s številnimi možnostmi za varovanje in krepitev duševnega zdravja otrok in mladostnikov ter preprečevanje različnih oblik zasvojenosti. Seznanili se bomo kako se zasvojenosti umeščajo v področje duševnega zdravja, ter spoznali pomen pravočasnega prepoznavanja različnih duševnih stisk in iskanja ustreznih oblik pomoči. Predstavljeni bodo tudi viri pomoči na področju duševnega zdravja, ki so na voljo v Podravju. Na koncu se bodo udeleženci tega seznanili še o problematiki prekomerne rabe zaslonskih tehnologij.

Vabilo

Za dobro javno zdravje
Kopalna voda

Sluzenje morja

Podrobno
Nalezljive bolezni

Yellow fever

Podrobno
Prepovedane droge

Agencija Evropske unije za droge (EUDA)

Podrobno