Varnost živil

Varnost sestavin prehranskih dopolnil – vitamin C

Varnost živil

Prekomeren vnos vitamina C preko prehranskih dopolnil v daljšem časovnem obdobju je lahko škodljiv in vodi v neželene stranske učinke pri občutljivejših populacijskih skupinah, pri posameznikih z ledvičnimi boleznimi, posameznikih s pomanjkanjem glukoza-6-fosfat dehidrogenaze in drugih kroničnih bolnikih.

Zadnje posodobljeno: 19.02.2015
Objavljeno: 19.02.2015

Strokovno mnenje je v priloženi priponki.

Avtor prispevka: Urška Blaznik, Center za zdravstveno ekologijo. Kontakt: urska.blaznik@nijz.si.

Za dobro javno zdravje
Zdravo staranje

Pokloni čas, polepšaj dan 2024

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno
Spremljanje nalezljivih bolezni

Tedensko spremljanje gripe in drugih akutnih okužb dihal v sezoni 2023/2024

Podrobno