Varnost živil

Varnost sestavin prehranskih dopolnil – vitamin C

Varnost živil

Prekomeren vnos vitamina C preko prehranskih dopolnil v daljšem časovnem obdobju je lahko škodljiv in vodi v neželene stranske učinke pri občutljivejših populacijskih skupinah, pri posameznikih z ledvičnimi boleznimi, posameznikih s pomanjkanjem glukoza-6-fosfat dehidrogenaze in drugih kroničnih bolnikih.

Zadnje posodobljeno: 13.12.2022
Objavljeno: 19.02.2015

Strokovno mnenje je v priloženi priponki.

Avtor prispevka: Urška Blaznik, Center za zdravstveno ekologijo. Kontakt: urska.blaznik@nijz.si.

Za dobro javno zdravje
Programi

Mestna občina Koper je gostila letno nacionalno srečanje članic slovenske mreže Zdravih mest

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno
Nalezljive bolezni

Integrirano mrežno spremljanje gripe, covid-19 in ostalih akutnih okužb dihal v sezoni 2024/2025

Podrobno