Prehrana

Ribe v prehrani

Prehrana

Ribe so pomembne v naši prehrani, saj so vir zdravju koristnih beljakovin in maščob ter nujno potrebnih mineralov in vitaminov. Raziskave kažejo, da zaužijemo premalo rib, poraba pa se v zadnjih letih ni kaj dosti spremenila. Zato Nacionalni program o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015-2025, ki ga koordinira Ministrstvo za zdravje, priporoča uživanje rib do dvakrat tedensko.

Zadnje posodobljeno: 06.12.2022
Objavljeno: 10.04.2018

Zloženka Ribe v prehrani – koristi in tveganja je dosegljiva na naslednji povezavi.

V nadaljevanju vam predstavljamo infografiko, ki je bila pripravljena za učence.

(Za povečavo kliknite na sliko)

Za dobro javno zdravje
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje lymske borelioze in klopnega meningoencefalitisa

Podrobno
Prepovedane droge

Stališče strokovnjakov o predlogu Zakona o konoplji za omejeno osebno rabo

Podrobno
Klasifikacije in šifranti

Splošni šifranti

Podrobno

Išči