Publikacija

Prehranski nasveti namenjeni posameznikom in družinam v času nove virusne bolezni COVID-19

Omejevanje širjenja novega koronavirusa (SARS-CoV-2) nas trenutno vse postavlja pred številne izzive. Ostajamo doma, nekateri celo v samoizolaciji. Spremembe, ki smo jim priča, bodo lahko vplivale na naše prehranske navade in način življenja, tudi ko bo epidemija končana. V tem času je zdrava prehrana še toliko bolj pomembna, zato bomo v nadaljevanju odgovorili na številna vprašanja, ki se vam ob tem lahko zastavljajo. Prehrana in zdravje sta tesno povezana. Prehrana je vedenjski dejavnik, ki ga v tem času lahko koristno spremenimo, če doslej ni podpiral našega zdravja. Tudi z omejitvami dostopa do hrane, finančnimi omejitvami ter slabšimi kuharskimi veščinami lahko sestavimo zdrave obroke in se bolj redno prehranjujemo. Situacija, v kateri smo se znašli, ima torej lahko kar nekaj koristnih izidov in priložnosti.

Za dobro javno zdravje
Območna enota Ljubljana

Teden slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk 2025

Podrobno
Nenalezljive bolezni

Prva objava: Obvladovanje sladkorne bolezni v letu 2024

Podrobno
Nalezljive bolezni

Izbruhi nalezljivih bolezni v Sloveniji

Podrobno

Išči