Območna enota Ljubljana

Teden slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk 2025

Območna enota Ljubljana

Teden slovenske hrane v Sloveniji obeležujemo letos že drugič, in sicer od ponedeljka do nedelje, 17. 11. - 23. 11. 2025.

Zadnje posodobljeno: 14.11.2025
Objavljeno: 14.11.2025

 

V petek, 21. 11. 2025 pa bomo obeležili tudi že vsem dobro znani Tradicionalni slovenski zajtrk. Letošnja osrednja tema je povezovanje vseh členov v verigi preskrbe s hrano, od kmetije preko vseh vmesnih členov do vzgojno-izobraževalnih zavodov.

Izpostavljamo vseh pet sestavin TSZ: kruh, maslo, med, mleko in jabolko ali drugo slovensko sadje. Letošnji slogan se glasi: »Moja izbira je slovenska hrana«.

Vzgojno-izobraževalne zavode in vse vključene v organizirano prehrano v teh zavodih spodbujamo, da pri vseh obrokih pripravijo čim več tradicionalnih slovenskih jedi iz lokalnih sestavin, prav tako pa organizirajo teden, bogat z različnimi spremljevalnimi dejavnostmi na temo zdravega prehranjevanja, kmetijstva, živilstva, čebelarstva ipd.

Pri vzgojno-izobraževalnih aktivnostih naj bodo v pomoč tudi predlogi iz priročnikov »Slastno, hrustljavo, zdravo« in “Belo, okusno, hranljivo”.

Za dobro javno zdravje
Nalezljive bolezni

Integrirano mrežno spremljanje gripe, covid-19 in ostalih akutnih okužb dihal v sezoni 2025/2026

Podrobno
Območna enota Ljubljana

Regijska koordinacija Slovenske mreže Zdravih šol (SMZŠ)

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno

Išči