Varnost živil

Varnost sestavin prehranskih dopolnil – vitamin C

Varnost živil

Prekomeren vnos vitamina C preko prehranskih dopolnil v daljšem časovnem obdobju je lahko škodljiv in vodi v neželene stranske učinke pri občutljivejših populacijskih skupinah, pri posameznikih z ledvičnimi boleznimi, posameznikih s pomanjkanjem glukoza-6-fosfat dehidrogenaze in drugih kroničnih bolnikih.

Zadnje posodobljeno: 13.12.2022
Objavljeno: 19.02.2015

Strokovno mnenje je v priloženi priponki.

Avtor prispevka: Urška Blaznik, Center za zdravstveno ekologijo. Kontakt: urska.blaznik@nijz.si.

Za dobro javno zdravje
Območna enota Ravne na Koroškem

Srce v dresu – podaj naprej!

Podrobno
Nalezljive bolezni

Integrirano mrežno spremljanje gripe, covid-19 in ostalih akutnih okužb dihal v sezoni 2024/2025

Podrobno
Nalezljive bolezni

Pogosta vprašanja in odgovori o zaščiti pred komarji

Podrobno

Išči