Varnost živil

Varnost sestavin prehranskih dopolnil – vitamin C

Varnost živil

Prekomeren vnos vitamina C preko prehranskih dopolnil v daljšem časovnem obdobju je lahko škodljiv in vodi v neželene stranske učinke pri občutljivejših populacijskih skupinah, pri posameznikih z ledvičnimi boleznimi, posameznikih s pomanjkanjem glukoza-6-fosfat dehidrogenaze in drugih kroničnih bolnikih.

Zadnje posodobljeno: 13.12.2022
Objavljeno: 19.02.2015

Strokovno mnenje je v priloženi priponki.

Avtor prispevka: Urška Blaznik, Center za zdravstveno ekologijo. Kontakt: urska.blaznik@nijz.si.

Za dobro javno zdravje
Projekti

Gibanje, zdravje in življenje: Potovanje skozi aktivno staranje v Italiji

Podrobno
Moje okolje

Pogosta vprašanja o pitni vodi

Podrobno
Javni pozivi

Javni poziv št. 1/2025 za izbor zunanjih izvajalcev, ki bodo sodelovali pri izvedbi projekta Schools4Health za pripravo zdravih obrokov

Podrobno

Išči