Varnost živil

Brošura Higienska priporočila za varnost živil za potrošnike

Varnost živil

Prehranjevanje pomeni uživanje živil, ki jih človek potrebuje za razvoj, rast, delo in zadovoljevanje fizioloških potreb. Z zdravim in varnim prehranjevanjem se lahko izognemo obolenjem, ki so posledica nepravilne in neustrezne priprave hrane.

Zadnje posodobljeno: 13.12.2022
Objavljeno: 26.01.2012

Pred vami je brošura, kjer so zbrane vsebine, ki smo jih v zadnjih letih pripravili nekdanji Inštitut za varovanje zdravja Republike Slovenije (IVZ) in območni zavodi za zdravstveno varstvo (ZZV), ki so zdaj združeni v NIJZ.

Za dobro javno zdravje
Nenalezljive bolezni

Zlati september – mesec ozaveščanja o otroškem raku

Podrobno
Nalezljive bolezni

Prijavljive nalezljive bolezni, ki jih je povzročil Streptococcus pyogenes v Sloveniji

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno

Išči