Kemijska varnost

Policiklični aromatski ogljikovodiki (PAH) v hrani in njihov vpliv na zdravje

Kemijska varnost

Policiklični aromatski ogljikovodiki (PAH) predstavljajo veliko skupino organskih spojin, katerih izpostavljenost iz hrane in okolja je treba zaradi njihovih negativnih vplivov na zdravje zmanjševati na najnižjo možno raven. Se ne akumulirajo, vendar se v telesu intenzivno presnavljajo, pri čemer nastajajo produkti, ki so lahko rakotvorni.

Zadnje posodobljeno: 13.12.2022
Objavljeno: 26.03.2015

Celoten prispevek je objavljen na naslednji povezavi, objavljen pa je tudi v januarski številki mesečne publikacije eNBOZ.

Za dobro javno zdravje
Območna enota Murska Sobota

2. regijski sestanek koordinatorjev programa Zdravje v vrtcu

Podrobno
Podatki

Generalna skupščina SI-SUD projekta

Podrobno
Območna enota Maribor

31. maj – Svetovni dan brez tobaka: Stopimo odločno do družbe brez tobaka

Podrobno

Išči