Kemijska varnost

Policiklični aromatski ogljikovodiki (PAH) v hrani in njihov vpliv na zdravje

Kemijska varnost

Policiklični aromatski ogljikovodiki (PAH) predstavljajo veliko skupino organskih spojin, katerih izpostavljenost iz hrane in okolja je treba zaradi njihovih negativnih vplivov na zdravje zmanjševati na najnižjo možno raven. Se ne akumulirajo, vendar se v telesu intenzivno presnavljajo, pri čemer nastajajo produkti, ki so lahko rakotvorni.

Zadnje posodobljeno: 13.12.2022
Objavljeno: 26.03.2015

Celoten prispevek je objavljen na naslednji povezavi, objavljen pa je tudi v januarski številki mesečne publikacije eNBOZ.

Za dobro javno zdravje
Čakalne dobe

Tedenska poročila o čakalnih dobah

Podrobno
Telesna dejavnost

11. junij – Mednarodni dan igre 2025: »Izberi igro – vsak dan«

Podrobno
Nenalezljive bolezni

Ste prejeli vabilo ZD Ljubljana na preventivno presejalno testiranje za bakterijo Helicobacter pylori?

Podrobno

Išči