Območna enota Novo mesto

Regijski posvet »Z medresorskim sodelovanjem do boljšega duševnega zdravja«

Območna enota Novo mesto

Ob letošnjem Svetovnem dnevu preprečevanja samomora (10.9.) in Svetovnem dnevu duševnega zdravja (10.10.) na Centru za socialno delo Dolenjska in Bela krajina ter Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, območna enota Novo mesto, pripravljamo regijski posvet z naslovom »Z medresorskim sodelovanjem do boljšega duševnega zdravja«.  

Zadnje posodobljeno: 23.08.2024
Objavljeno: 23.08.2024

Ozaveščanje in krepitev duševnega zdravja sta v zadnjih letih deležna vse več pozornosti. Koraki v pozitivni smeri so bili narejeni na več področjih – v zdravstvu, šolstvu, sociali in drugod. Kljub temu ostaja še veliko izzivov, pri čemer velja izpostaviti predvsem medresorsko povezovanje in sodelovanje. Le-to izvajalcem ponuja priložnost za prenos dobrih praks in oblikovanje skupnih rešitev ter pogosto olajša delovanje. Posameznikom omogoča ustrezno, celostno in pravočasno obravnavo. Na letošnjem posvetu tako želimo predvsem vzpostaviti boljše sodelovanje med deležniki v regiji ter opredelitev skupnih izzivov in iskanja rešitev zanje. Pozornost bomo namenili tudi predstavitvi programa Center za duševno zdravje odraslih, ki bo v letošnjem letu končno zaživel tudi v naši regiji.

Vljudno vabljeni na regijski posvet z naslovom »Z medresorskim sodelovanjem do boljšega duševnega zdravja«, ki bo potekal v četrtek, 19. septembra 2024, s pričetkom ob 8:30 uri. Srečanje bo izvedeno v veliki sejni sobi Centra za socialno delo Dolenjska in Bela krajina (Resslova ulica 7, 8000 Novo mesto). Kotizacije ni, število mest je omejeno.

Vabilo s programom posveta najdete spodaj v priponki.

Prosimo, da se na dogodek predhodno prijavite. Prijave za udeležbo sprejemamo do vključno ponedeljka 16. septembra 2024 oz. do zapolnitve prostih mest na povezavi.

Veselimo se srečanja z vami.

Vabilo posvet »Z medresorskim sodelovanjem do boljšega duševnega zdravja«

Za dobro javno zdravje
Območna enota Novo mesto

Zdrav vrtec, zdrava šola

Podrobno
Območna enota Novo mesto

Regijski posvet »Z medresorskim sodelovanjem do boljšega duševnega zdravja«

Podrobno
Cepljenje

Pojasnilna dolžnost pred cepljenjem

Podrobno