Območna enota Celje

Lucija Beškovnik – nagrajenka iz celjske regije za preprečevanje raka

Območna enota Celje

Celje, 4. marec 2021 – Na slavnostni (letos videokonferenčni) seji Zveze slovenskih društev za boj proti raku in regijskih društev so podelili priznanja in plakete zaslužnim posameznikom za delo na področju preprečevanja in zmanjševanja raka. Nagrajenka iz celjske regije je zdravnica Lucija Beškovnik, ki je prejela bronasto priznanje.

Zadnje posodobljeno: 24.11.2022
Objavljeno: 04.03.2021

Kot specialistka javnega zdravja, zaposlena na Območni enoti Celje Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in članica Društva za boj proti raku regije Celje, že vrsto let aktivno prispeva k izvajanju promocijskih aktivnosti društva in k zmanjševanju bremena raka. Na področju javnega zdravja in preventive učinkovito povezuje svoja področja dela in deluje pri informiranju o zdravju na preventivnih dogodkih na Celjskem. V letu 2019 je bila vključena tudi v izvajanje projekta Evropski kodeks proti raku, s katerim smo z 12 priporočili proti raku osveščali zaposlene v številnih podjetjih na Celjskem. Informacije o preprečevanju raka uspešno povezuje z informacijami o zdravem življenjskem slogu, so zapisali v Društvu za boj proti raku regije Celje.

Slika 1: Lucija Beškovnik, prejemnica bronastega priznanja in nagrajenka iz celjske regije, je strokovnjakinja s področja javnega zdravja in tudi slikarka

 


 

Za dobro javno zdravje
Čakalne dobe

Tedenska poročila o čakalnih dobah

Podrobno
Nalezljive bolezni

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Nalezljive bolezni

Odpornost proti antibiotikom pri povzročiteljih invazivnih okužb v Sloveniji

Podrobno