Območna enota Nova Gorica

Območna enota NIJZ Nova Gorica se pridružuje akciji Dnevi cepljenja: Stopimo skupaj

Območna enota Nova Gorica

Z namenom dviga precepljenosti Ministrstvo za zdravje v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi, direktorji zdravstvenih domov in bolnišnic, Civilno zaščito, gasilci ter Nacionalnim inštitutom za javno zdravje organizira Dneve cepljenja.

Zadnje posodobljeno: 25.11.2022
Objavljeno: 16.12.2021

Mobilna cepilna enota NIJZ Nova Gorica bo od 19. do 22. 2021 bo izvajala cepljenje proti Covid-19. Cepljenje bo potekalo s cepivom Pfizer in Moderna. Za cepljenje ni potrebna predhodna najava.

Zdravstveni dom Nova Gorica prav tako organizira mobilne cepilne enote. Informacijo glede lokacij in terminov cepljenja najdete na naslednji povezavi.

Naj bodo dnevi cepljenja dnevi odločitve za prvi, drugi ali tretji odmerek cepljenja. S cepljenjem boste zaščitili sebe pred tveganjem za težji potek okužbe in hkrati boste zaščitili tudi svojo okolico, predvsem tiste, ki so vam blizu. Da se boste morda lažje odločili za cepljenje vas vabimo, da si vse ključne informacije o cepljenju in cepivih proti covidu-19 preberete na spletni strani http://www.cepimose.si, kjer z odgovori strokovnjakov naslavljamo tudi najpogostejša vprašanja.

Prepričani smo, da nas samo zadostna precepljenost lahko vrne v čim bolj normalno življenje. Cepljenje naj med nami ne ustvarja novih razlik, ampak naj nas poveže v prizadevanju za skupno dobro. Prebivalke in prebivalci Slovenije smo ničkolikokrat že pokazali, da je solidarnost, še posebej ko gre za zdravje, naša največja vrednota.

Za dobro javno zdravje
Čakalne dobe

Tedenska poročila o čakalnih dobah

Podrobno
Nalezljive bolezni

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Nalezljive bolezni

Odpornost proti antibiotikom pri povzročiteljih invazivnih okužb v Sloveniji

Podrobno