Območna enota Maribor

2. regijsko strokovno srečanje timov v ambulantah družinske medicine in centrov za krepitev zdravja/zdravstvenovzgojnih centrov ter patronažnega varstva v Podravju

Območna enota Maribor

Na mariborski območni enoti Nacionalnega Inštituta za javno zdravje smo 15.3.2022 organizirali in izvedli videokonferenčno “2. regijsko strokovno srečanje timov v ambulantah družinske medicine, centrov za krepitev zdravja/zdravstvenovzgojnih centrov in patronažnega varstva”. Srečanje je bilo sprva načrtovano v mesecu decembru 2021, vendar smo se zaradi takrat neugodnih epidemioloških razmer odločili, da ga izvedemo letos marca.

Zadnje posodobljeno: 27.11.2022
Objavljeno: 24.03.2022

Na srečanje smo povabili time ambulant družinske medicine in centrov za krepitev zdravja/zdravstvenovzgojnih centrov ter patronažnega varstva v Podravju, tudi iz ostalih regij.

Predstavljene in obravnavane so bile teme s področja javnega zdravja in determinant vedenjskega sloga odraslih: razširjenost in posledice uporabe novih tobačnih izdelkov ter pomen vitamina D v vsakdanji prehrani. Dotaknili smo se izbranih veščin za krepitev medosebnih odnosov in predstavili “Program sodobne oskrbe starejših«. Na koncu srečanja seveda nismo mogli spregledati aktualne situacije, zato smo predstavili tudi primer obravnave pacienta s post Covid-19 zapleti ter udeležence seznanili  z aktualnimi informacijami glede epidemije COVID-19.

Poskrbeli smo tudi za aktivni odmor.

Vsem predavateljem se iskreno zahvaljujemo za svoj doprinos k srečanju, vsem udeležencem pa za svoj čas in aktivno sodelovanje na strokovnem srečanju.

Za dobro javno zdravje
Nenalezljive bolezni

JACARDI v znanstvenih publikacijah

Podrobno
Prepovedane droge

Imam težave zaradi uporabe prepovedanih drog. Kam po pomoč?

Podrobno
Čakalne dobe

Tedenska poročila o čakalnih dobah

Podrobno