Območna enota Maribor

Psihološko svetovanje v svetovalnici Centra za psihološko svetovanje Posvet v Mariboru

Območna enota Maribor

Že peto leto zapored je v svetovalnici Centra za psihološko svetovanje Posvet v Mariboru, ki deluje v okviru Slovenskega združenja za preprečevanje samomora, na voljo brezplačna individualna ali skupinska obravnava posameznikom, parom in družinam, ki doživljajo čustvene stiske, ki jih same ne obvladujejo več in potrebujejo strokovno pomoč.

Zadnje posodobljeno: 27.11.2022
Objavljeno: 13.07.2022

 

Program je namenjen podpori pri razreševanju akutne stiske, razbremenitvi posameznika in njegovih bližnjih ter usmerjanju klienta k iskanju ustreznih načinov reševanja problema, ki je povzročil trenutno stisko. Najpogosteje osebe, ki poiščejo pomoč v svetovalnici, navajajo težave v partnerskem odnosu, občutke tesnobe in strahov; občutke izgorelosti, depresivnosti in brezvoljnosti ter težave v drugih odnosih v družini ali z bližnjimi. V psihološki svetovalnici je smiselno poiskati strokovno pomoč tudi ob stiskah zaradi:

  • študija, službe ali upokojitve;
  • težavah z vzgojo;
  • razmišljanja, da življenje nima več smisla;
  • izgube bližnje osebe;
  • pomembnih življenjskih odločitev.

39 % klientom je obravnava v psihološki svetovalnici Posvet prva oblika psihološke pomoči, kar je vzpodbudno iz vidika odzivanja na težave v duševnem zdravju ko te še niso prerasle v težjo obliko. Pri iskanju rešitev jim je v pomoč podpora usposobljenih strokovnjakov, ki pri svojem delu uporabljajo specifične svetovalne metode. V svetovalnici v Mariboru je povprečno na leto izvedenih nekaj več kot 170 obravnav psihološkega svetovanja.

 

*Opomba: vse oblike svetovanja – v živo, po telefonu in preko videokonference

V Mariboru brezplačna svetovanja potekajo na Ljubljanski ulici 4, v 2. nadstropju, v prostorih NIJZ – Območna enota Maribor (sejna soba), po 17. uri. Za prvi obisk se lahko naročite na telefonsko številko 031/ 704-707 v času uradnih ur, ki so vsak dan med 8. in 16. uro ali po e-pošti info@posvet.org. Svetovanja so namenjena starejšim od 18 let.

Več o svetovalnici si lahko preberete na spletni strani Centra za psihološko svetovanje Posvet, na naslednji povezavi.

Za dobro javno zdravje
Nenalezljive bolezni

JACARDI v znanstvenih publikacijah

Podrobno
Prepovedane droge

Imam težave zaradi uporabe prepovedanih drog. Kam po pomoč?

Podrobno
Čakalne dobe

Tedenska poročila o čakalnih dobah

Podrobno