Območna enota Kranj

Program Zdravje v vrtcu

Območna enota Kranj

Program Zdravje v vrtcu promovira zdravje in je usmerjen v izvajanje aktivnosti, ki ohranjajo in krepijo zdravje v vrtčevskem okolju in izven njega. Deluje že od leta 2006, vanj pa se vrtci vključujejo vsako leto znova. Na Gorenjskem je bilo v prejšnjem šolskem letu vključenih 21 vrtcev, kar predstavlja 54 % vseh vrtcev. V prihajajočem pa si želimo skupino še razširiti.

Zadnje posodobljeno: 07.09.2023
Objavljeno: 07.09.2023

V okviru programa sta vzgojiteljicam vsako leto  na voljo dve izobraževanji,  na katerih se seznanijo s šestimi različnimi temami. Teme pokrivajo področja, ki se navezujejo na promocijo in krepitev zdravja v vrtčevskem in delovnem okolju otrok in vzgojiteljic. V lanskem letu so vzgojiteljice spremljale predavanja o trmi, prvi psihološki pomoči, skrbi za svoje zdravje, prehrani, telesni dejavnosti in priporočilih za ukrepanje v vrtcu ob nujnih stanjih. Skozi celotno šolsko leto so bili vključeni vrtci obveščeni tudi o novostih in dogodkih, ki so povezani z zdravjem in njihovim delom.

Vključeni vrtci v programu z veseljem sodelujejo, svoja mnenja o programu pa z nami podelijo ob koncu leta, skupaj z oddanimi letnimi poročili. V nadaljevanju predstavljamo nekaj mnenj vzgojiteljic:

» Pohvalila bi organizacijo izobraževanj. Kakovost prispevkov na izobraževanju je bila dobra, izbira vsebin pa pestra. «

 » Pohvalila bi primere dobrih praks, ki so zelo zanimivi. Všeč so mi predvsem filmčki in fotografije, saj tako res dobimo dober pogled v aktivnosti. »

» Pohvalila bi način izobraževanja, ki je dostopen vsem. Vsak lahko vsebine predela v svojem tempu. Všeč so mi tudi konkretne ideje iz prakse. »

 

Vabimo vse, da se nam v letošnjem šolskem letu pridružite in skupaj z nami krepite zdravje, zato se prijavite preko povezave: https://anketa.nijz.si/prijava2023-24

Prijave so možne do 30. 09. 2023.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na regijsko koordinatorico Ano Primožič, na telefon:     04 2017 197, e-mail: ana.primozic@nijz.si ali pa si več prebereta na povezavi: https://nijz.si/programi/zdravje-v-vrtcu/

Za dobro javno zdravje
Čakalne dobe

Tedenska poročila o čakalnih dobah

Podrobno
Območna enota Murska Sobota

Strokovna konferenca o zdravju Romov v Murski Soboti

Podrobno
Koronavirus

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno