Podatki

Publikacija: Zdravstveni statistični letopis 2014

Podatki

Vabimo vas, da si ogledate novo izdajo Zdravstvenega statističnega letopisa in si preberete več o zdravstvenem stanju in zdravstvenem varstvu prebivalstva v Sloveniji. Publikacija, ki izhaja že od leta 1965 dalje, je bila pred kratkim vsebinsko in grafično osvežena in nudi bolj nazorne grafične prikaze ter infografike s kratkimi besedilnimi poudarki.

Ne spreglejte
Zadnje posodobljeno: 26.07.2016
Objavljeno: 26.07.2016

Publikacija Zdravstveni statistični letopis 2014 je dostopna na naslednji povezavi.

Vsebine, ki jih pripravljamo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, so dopolnjene tudi s prispevki drugih organizacij, ki zbirajo in  se ukvarjajo s podatki, vezanimi na zdravje prebivalstva (SURS, OI, ARSO, Klinika Golnik, URSVS, ZZZS, MNZ- Policija, MZ in drugi). Vsebine so razporejene na 9 samostojnih, vsebinsko zaokroženih poglavij, ki nudijo pregled nacionalnega in regionalnega nivoja ter primerljivost Slovenije z državami evropske unije in s tem umestitev v mednarodni prostor.

Podrobnejši podatki so objavljeni na NIJZ podatkovnem portalu, publikacije preteklih let pa so brezplačno dostopne na spletnih straneh NIJZ. Objava naslednje številke je predvidena v zimskem obdobju.

Za dobro javno zdravje
Zdravo staranje

Pokloni čas, polepšaj dan 2024

Podrobno
Nalezljive bolezni

Tedensko spremljanje respiratornega sincicijskega virusa (RSV)

Podrobno
Spremljanje nalezljivih bolezni

Tedensko spremljanje gripe in drugih akutnih okužb dihal v sezoni 2023/2024

Podrobno