Območna enota Ravne na Koroškem

Delavnice za otroke iz Zgornje Mežiške doline, ki niso vključeni v vrtec

Območna enota Ravne na Koroškem

V okviru Programa ukrepov za izboljšanje kakovosti okolja v Zgornji Mežiški dolini tudi letos vabimo na delavnico otroke iz Zgornje Mežiške doline, v starosti treh let (24 do 48 mesecev), ki niso vključeni v vrtec.

Zadnje posodobljeno: 21.11.2022
Objavljeno: 23.05.2022

V teh letih Programa smo izvajali številne ukrepe in pripravili različne informativne materiale za otroke in mlade družine. V sozvočju z ostalimi programi v vrtcih se otroci učijo tudi spretnosti varovanja zdravja pri življenju v okolju s svincem. Da bi tudi staršem in otrokom, ki niso vključeni v vrtec, predstavili delček informacij, jih vabimo na srečanje. Na srečanju bomo sodelovali predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) OE Ravne in vzgojiteljice vrtcev.

Na predvideni delavnici želimo staršem in otrokom podati nekaj osnovnih napotkov o tem kako ravnati, da smo čim manj izpostavljeni svincu iz onesnaženega okolja in kako varovati zdravje pred njegovimi škodljivimi vplivi. Po kratkem pogovoru s predstavitvijo bomo odgovorili tudi na morebitna vprašanja in staršem z otroki predali nekaj izmed pripravljenih informativnih izdelkov.

Otroke iz občine Mežica vabimo 24. 5. 2022, ob 17. uri, v Vrtec Mežica.

Otroke iz Občine Črna vabimo 26. 5. 2022, ob 17. uri, v Vrtec Kralj Matjaž.

Zaradi lažje organizacije delavnice in nabave potrebnih sestavin starše prosimo, da svojo udeležbo potrdijo na NIJZ, preko tel. št.: 02/8705 619 ali 041/654-455 ali preko e-pošte: helena.pavlic@nijz.si

Veselimo se srečanja z vami.

Za dobro javno zdravje
Čakalne dobe

Tedenska poročila o čakalnih dobah

Podrobno
Nalezljive bolezni

Spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (covid-19)

Podrobno
Nalezljive bolezni

Odpornost proti antibiotikom pri povzročiteljih invazivnih okužb v Sloveniji

Podrobno