Strokovno srečanje bo namenjeno vsem, ki skrbite za varno, uravnoteženo in kakovostno šolsko prehrano. Obravnavali bomo aktualne teme v povezavi z organiziranjem šolske prehrane: kaj kažejo podatki in kateri so vsakdanji izzivi iz prakse? Udeleženci boste spoznali postopke načrtovanja šolskih jedilnikov in se naučili, kako preveriti, ali so šolski jedilniki res usklajeni s prehranskimi smernicami. Na srečanju bodo predstavljeni tudi ključni principi varnosti hrane in praktični napotki za preprečevanje tveganj – od aditivov do pesticidov in okoljskih onesnaževal.
Program:
9.00–9.30 | Uvodni pozdrav – dr. Čakš, predstojnik ENNB, NIJZ OE Ljubljana |
| Šolska prehrana v ospredju – mag. Branka Đukić, NIJZ in Matej Cerovšek, MOPE |
9.30–11.30 | Delavnica: Od teorije k praksi: kako zasnovati šolski jedilnik, da bo usklajen s prehranskimi smernicami? – dr. Rok Poličnik in sodelavke z NIJZ |
11.30–11.45 | Odmor |
11.45–12.30 | Varna živila v šolski prehrani – dr. Urška Blaznik, NIJZ |
| |
Prijave na strokovno srečanje sprejemamo do zapolnitve mest na naslednji povezavi.