Območna enota Ljubljana

Promocija zdravega življenjskega sloga v okviru tedna mobilnosti

Območna enota Ljubljana

V okviru tedna mobilnosti smo sodelovali na dveh dogodkih, ki ju je organizirala Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ljubljana. Na dnevu četrtne skupnosti Bežigrad smo se srečali z bežigrajskimi šolarji, na kolesarskem krogu pa s šolarji iz različnih osnovnih šol Mestne občine Ljubljana.

Zadnje posodobljeno: 26.09.2024
Objavljeno: 26.09.2024

Sodelavke območne enote NIJZ Ljubljana smo se z mladimi pogovarjale o pomenu zdravega življenjskega sloga, ki vključuje redno telesno dejavnost, zdravo prehrano, spanje, čim manjšo uporabo zaslonov in skrb za duševno zdravje. Mladi so imeli priložnost deliti svoja razmišljanja, z veseljem so nam pripovedovali, kako skrbijo za svoje zdravje, in tudi me smo se od njih marsikaj naučile. Ugotavljamo, da otroci vsebine zdravega življenjskega sloga dobro poznajo. Upamo da bodo te navade čim bolj udejanjali in jih ohranjali skozi življenje, saj so osnova za njihovo dolgoročno zdravje in dobro počutje.

Oba dogodka sta bila odlično obiskana. Veseli nas, da smo lahko prispevali k ozaveščanju o pomenu zdravja skozi aktivno udeležbo v lokalnih skupnostih.

Za dobro javno zdravje
Alkohol

Prva objava: Nacionalna raziskava o tobaku, alkoholu in drugih drogah 2023

Podrobno
Območna enota Ljubljana

Promocija zdravega življenjskega sloga v okviru tedna mobilnosti

Podrobno
Območna enota Koper

Svetovni dan duševnega zdravja v ospredju strokovne konference: “Obvladovanje psihosocialnih tveganj na delovnem mestu – Od preprečevanja izgorelosti do rehabilitacije zaposlenih”

Podrobno