Z znanjem do boljšega zdravja

Začetek cepljenja proti gripi na OE Kranj

13. 10. 2015
S tem tednom smo v Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) Območni enoti Kranj začeli cepljenje proti sezonski gripi.

V kranjski ambulanti NIJZ se za cepljenje ni potrebno predhodno najaviti. Cepljenje poteka vsak dan od ponedeljka do petka od 8. do 12. ure. Cepljenje priporočamo vsem prebivalcem, še zlasti pa ogroženim skupinam. To so starejši od 65 let, kronični bolniki in njihovi družinski člani, majhni otroci in njihovi družinski člani, nosečnice, posamezniki, ki čakajo na sprejeme na bolnišnično zdravljenje ter zdravstveni in drugi delavci, ki so pomembni za delovanje različnih dejavnosti. Za vse kronične bolnike in starejše od 65 let je cena cepljenja 7 evrov, za ostale prebivalce pa 12 evrov.

Gripa je zelo nalezljiva bolezen in virus se z lahkoto širi med prebivalcem. Za gripo vsako leto zboli približno 10 odstotkov prebivalcev. Proti gripi se lahko najbolj učinkovito zaščitimo s pravočasnim cepljenjem. Cepljenje je potrebno opraviti vsako leto znova najbolje še pred sezono prehladnih obolenj. Več informacij o cepljenju najdete na naslednji povezavi.

Za morebitne informacije pokličite  na tel. št. (04) 20 17 166 in (04) 20 17 161 v delovnem času ambulante.