Sporočila za javnost

Sistem eNapotnic uspešno nadomestil papirnate napotnice

14. 04. 2017
Sistem eNapotnice je že v prvem tednu uspešno nadomestil papirnate napotnice, saj je bilo v tem času skupaj izdanih več kot 55.000 eNapotnic in izvedenih prek 34.000 eNaročil. To je primerljivo s številom dnevno izdanih papirnatih napotnic pred uvedbo elektronskega naročanja.

Elektronski sistem deluje stabilno od sredine tedna, krajši zastoji so bili zaznani le v prvih dveh dneh. Sistem elektronskega naročanja bomo sproti spremljali in morebitne napake tudi v prihodnje takoj odpravili.

10. aprila je v Sloveniji eNapotnica postala polno veljaven, samostojen dokument. Z eNapotnico pacientom ni več treba pošiljati papirnatih zelenih obrazcev, da bi se naročili k zdravniku specialistu. Naročili se bodo lahko sami. Še vedno je in bo  mogoče naročanje kot doslej, osebno ali po telefonu ali preko posebne brezplačne telefonske številke.

Zdravstveni domovi oz. ambulante tudi sami organizirajo informacijske točke za pomoč bolnikom. Zdravniki in medicinske sestre pa bodo pomagali predvsem tistim, ki sami naročanja ne bodo zmogli.