Z znanjem do boljšega zdravja

Preventivna akcija »otroci za varnost v prometu«

04. 11. 2015
Območna enota Nacionalnega inštituta za javno zdravje Nova Gorica bo v sodelovanju s šolami, Policijsko upravo Nova Gorica in Medobčinsko redarsko službo Kobarid v mesecu novembru izvedla akcijo “Otroci za varnost v prometu”. Namen akcije je spodbuditi voznike k varni vožnji. Podatek, da več kot petina voznikov, ki povzročijo smrtno prometno nesrečo, vozi pod vplivom alkohola je zaskrbljujoč.

K sodelovanju v akcijo smo povabili otroke v starosti 5 let in več ter učenke in učence od 1. do 4. razreda OŠ. Otroci in učenci so risali na temo alkohol in promet. Izdelek je oblikovan tako, da voznike spodbudi k razmisleku o tveganem in škodljivem pitju alkohola ter posledicah vožnje pod vplivom alkohola.

V mesecu novembru bomo skupaj z otroci in učenci ter predstavniki policijske uprave razdelili naključnim voznikom risbice opremljene s sporočilom.

Letos bo v akciji sodelovalo 6 osnovnih šol in podružnic. Akcije bodo potekale v šolskih okoljih osnovnih šol, ki sodelujejo v akciji. Predstavniki Policijske uprave Nova Gorica bodo izločali voznike iz prometa, izvajali kontrolo prometa ter test alkoholiziranosti voznikov. Po končani kontroli bodo k voznikom pristopili učenci ter jim podarili risbico s sporočilo. Obenem jim bodo zaželeli srečno in varno vožnjo brez alkohola.

Dodatne informacije:

Območna enota Nacionalnega inštituta za javno zdravje Nova Gorica

  • Ingrid Markočič Tadič, koordinatorka akcije

Telefon: 05 3308 627, ingrid.markocic-tadic@nijz.si

 

Datoteke: