Sporočila za javnost

Predstavitev knjige Anthropology and Public Health

02. 03. 2018
V sredo 24. januarja 2018 je na Nacionalnem inštitut za javno zdravje (NIJZ) potekala predstavitev knjige z naslovom Anthropology and Public Health

Knjigo je zasnovala, pripravila in uredila antropologinja dr.  Maruška Vidovič z NIJZ-ja. V knjigi sodelujejo eminentni tuji strokovnjaki.

Bogata znanstvena vsebina v 20 poglavjih predstavlja  sodobno biološko antropologijo, njen pomen, širine in perspektive ter povezave z medicino in celotnim področjem javnega zdravja.

Knjigo je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje , izdajo pa je sofinancirala Javna agencija za raziskovalno dejavnost Slovenije in posamezni  donatorji. Knjiga ima dve recenziji: tujo in domačo.

To delo predstavlja velik prispevek k sodobni biološko medicinski antropologiji ne samo v Sloveniji pač pa tudi širše.

Iz tujine so prispeli številni odmevi in odlične ocene knjige, prizadevanj in vizij antropologinje  dr. Vidovičeve. Oceno prof. dr. Damirja Marjanovića, rednega profesorja Mednarodne Burch Univerze in Univerze v Sarajevu, rektorja Mednarodne Burch Univerze ter znanstvenega sodelavca Inštituta za antropologijo, si lahko preberete na naslednji povezavi.

 

                 
 
ODZIVI NA KNJIGO