Sporočila za javnost

Med udeleženci silvestrovanja v Beogradu zaznali večje število potrjenih okužb

07. 01. 2022
Epidemiološka služba NIJZ je v okviru epidemiološke preiskave zaznala nekaj potrjenih primerov okužbe s SARS-CoV-2 med udeleženci dveh organiziranih potovanj z vključenim silvestrovanjem v zadnjih dneh decembra 2021 in prvih dneh januarja 2022 v Beogradu. Epidemiološka služba je v kontaktu s turističnima agencijama, ki sta organizirali potovanji.
 
V okviru epidemiološke preiskave je bilo ugotovljeno, da vse osebe, ki so se udeležile potovanj v Beograd z agencijama, ki sta v kontaktu z NIJZ, predstavljajo visokorizični kontakt zaradi stika z okuženo osebo s SARS-CoV-2.
 
Po podatkih prvega organizatorja potovanja je bilo udeležencev izleta 559, izmed njih je do vključno včeraj, 6. januarja 2022, bila potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri 152 osebah.
 

Po podatkih drugega organizatorja potovanja je bilo udeležencev izleta 337, izmed njih je do vključno včeraj, 6. januarja 2022, bila potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri 48 osebah.

 
Epidemiološka preiskava je v teku.
 
V karanteno na domu niso napotene osebe, ki izpolnjujejo izjemo od karantene na domu. Podrobnejše informacije so na voljo v dokumentu Izjeme glede karantene na domu za osebe, ki so bile v visoko tveganem stiku z osebo s covid-19 na naslednji povezavi