- AHA.SI
- Alkohol
- AMR - odpornost mikrobov proti zdravilom
- AMR in bolnišnične okužbe
- Analiza arhitekturnih rešitev slovenskih zdravstvenih in socialno varstvenih zavodov V5-1905
- Analiza genetične diverzitete v izolirani humani populaciji selške doline
- Analiza podatkov o kakovosti pitne vode iz lastne oskrbe s pitno vodo ( LOPV) - V3-1714
- Analiza prehranske sestave obrokov v osnovnih šolah in testiranje učinkovitosti računalniškega modela v podporo implementaciji smernic za zdravo prehranjevanje v vzgojno-izobraževalnih zavodih v Sloveniji – V3-1902
- Analize spolnega vedenja, poučenosti, stališč in zdravja v zvezi s spolnostjo prebivalcev Slovenije - V3-1716
- ANIMA
- Aplikacija IPPO
- ASTAHG
- Delež bolnikov s sladkorno boleznijo tipa 2, ki se zdravijo brez zdravil, in delež oseb z neprepoznano sladkorno boleznijo – V3-1908
- DEMENCA aCROsSLO
- Digitalno trženje
- Dober tek, študent!
- Dokumenti in obvestila
- Družbeni vidiki darovanja organov in tkiv v Sloveniji: analiza spodbujevalnih in zaviralnih dejavnikov za oblikovanje programov za doseganje vedenjskih sprememb
- Duševno zdravje
- E-nboz
- eDC
- EMCDDA
- eNIJZ - elektronski bilten Nacionalnega inštituta za javno zdravje
- Epho
- Epidemiologija sočasnih virusnih okužb v epidemiji covid-19
- Epidemiologija srčnega popuščanja v Sloveniji: prevalenca, hospitalizacije in umrljivost (J3-7405)
- EQUAL-LIFE
- EU menu LOT 1
- EU menu LOT 2
- EUHWforce
- EUnetHTA 3
- EUnetHTA JA 2
- Euro HIV EDAT
- EuroMix
- EU–JAMRAI
- EXPAND
- eZdravje
- Kajenje
- Kakovost ISO 9001
- Kazalci okolje - zdravje
- Kemični motilci endokrinega sistema
- Kemijska varnost
- Konoplja
- Kontakt
- Kontakt
- Kopalna voda
- Kopalna voda - za splošno javnost
- Kopalna voda - za strokovno javnost
- Koronavirus
- Koronavirus - duševno zdravje
- Koronavirus - za letališče
- Koronavirus - za policijo, vojsko in carino
- Koronavirus - za pristanišče
- Koronavirus - za splošno javnost
- Koronavirus - za strokovno javnost
- MED HISS
- Mediji
- Merging statistics and geospatial information in Member States (MSGIMS)
- Metabolni in prirojeni dejavniki reproduktivnega zdravja, porod
- Metabolni in prirojeni dejavniki reproduktivnega zdravja, porod III
- MOČ
- Model zdrav življenski slog
- Moj življenjski slog
- Moje okolje
- MOSA
- MoST - Model skupnostnega pristopa za krepitev zdravja in zmanjševanje neenakosti v zdravju v lokalnih skupnostih
- Nacionalna raziskava življenjskega sloga, stališča, zdravja in spolnosti II
- Načrtovanje in pripravljenost na tveganja za javno zdravje
- Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih
- Nalezljive bolezni
- Nalezljive bolezni od A do Ž/ Nalezljive bolezni po skupinah
- Navodila
- Neionizirna sevanja in radon
- Nenalezljive bolezni in stanja
- niCE-life
- Nijz ambulante
- O inštitutu
- Objave Svetovne zdravstvene organizacije
- Obrazci
- Obrazci
- Obvladovanje nalezljivih bolezni s cepljenjem: kdo so dvomljivci in nasprotniki cepljenja ter kako z njimi komunicirati? L7-6806
- Ocena potreb na področju duševnega zdravja v Sloveniji: razvoj, priprava in implementacija orodja
- Odrasli
- Odzivanje
- Onesnaženost zraka z ultra-finimi delci in ocena možnih vplivov na zdravje zaradi ognjemetov
- Ostali viri pomoči
- Otroci in mladostniki
- PARENT
- Patronažno varstvo
- Pazi, uporabi varno!
- Pharaon – Pilotne raziskave za zdravo in aktivno staranje
- Pilotni model prehranskih usposabljanj
- Pitna voda
- Pitna voda - za splošno javnost
- Pitna voda - za strokovno javnost
- Podatkovni portal
- Podporne delavnice
- Področja dela
- Poškodbe
- Poškodbe in zastrupitve
- Potovalna medicina
- Predstavitev
- Pregled stališč, znanja in trenutnih praks glede elektronskih cigaret med zdravstvenimi delavci - V3-1729
- Prehrana
- Prehrana in javno zdravje
- Prehrana in javno zdravje P3-0395
- PREMS
- Prepovedane droge
- Preveč soli škodi
- Pripravljenost in odzivanje na področju nalezljivih bolezni
- Program Skupaj za zdravje
- Program Skupaj za zdravje
- Program Svit
- Projekt SOPA
- Projekti
- Promocija aktivnosti za preprečevanje kostno-mišičnih obolenj in psihosocialnih tveganj pri delu
- Publikacije
- RARHA
- Raziskave na področju javnega zdravja
- Razvoj modela za napovedovanje izpostavljenosti onesnaževalom v notranjem zraku v šolah in priprava z dokazili podprtih ukrepov za načrtovanje učinkovitega naravnega prezračevanja učilnic – V3-1904
- Razvoj nevladnih organizacij (NVO) na področju zdravja in krepitev povezanosti
- Revija javno zdravje
- Rezultati covid
- SHIPSAN ACT
- Sistem zdravstvenega varstva
- Skrb za duševno zdravje v času soočanja z novim koronavirusom
- Skupaj za zdravje
- Slovenska mreža zdravih šol
- SMSh.eu
- Spolnost
- Spolnost srednješolcev v Sloveniji: vedenje, zdravje, stališča
- SPOLNOST SREDNJEŠOLCEV V SLOVENIJI: VEDENJE, ZDRAVJE, STALIŠČA (J5-5540)
- Sporočila za javnost
- Spremljanje nalezljivih bolezni
- STOP
- Strengthened international health regulations and preparedness in the EU
- Svinec
- SWITCH
- V3-1505 Analiza in razvoj področja redkih bolezni
- V4-1648 Standardi kakovosti tal v povezavi s prehajanjem potencialno strupenih snovi v prehranjevalno verigo
- V5-1507 Zdravstvena nega kot znanstvena disciplina v Sloveniji
- Vabila medijem
- Varna uporaba industrijske konoplje v živilih in prehranskih dopolnilih
- Varna uporaba industrijske konoplje v živilih in prehranskih dopolnilih
- Varno s soncem
- Varnost zdravstvenega osebja pri obravnavi pacientov
- Varnost živil
- Vzgoja za zdravje za otroke in mladostnike
- Z gibanjem do zdravja
- Z zdravjem povezana vedenja v šolskem obdobju
- Za poročevalce
- Za splošno javnost
- Za splošno javnost
- Za strokovno javnost
- Zadnje novice s področja nalezljivih bolezni
- Zakoni in predpisi
- ZaPis
- Zaposlitve
- Zastopniki pacientovih pravic
- ZDAJ.
- Zdrava mesta
- Zdravi na kvadrat 2
- Zdravje v vrtcu
- Zdravstvena nega kot znanstvena disciplina v Sloveniji
- Zdravstveno varstvo
- Zrak
- Koordinacijska skupina CNB/CZE
- O inštitutu
- Področja dela
- Moj življenjski slog
- Moje okolje
- Nalezljive bolezni
- Nenalezljive bolezni in stanja
- Sistem zdravstvenega varstva
- Čakalne dobe
- Informatika v zdravstvu
- Objave Svetovne zdravstvene organizacije
- Kakovost ISO 9001
- Letna poročila
- Projekti
- eNboz - elektronske novice
- Področja dela
- Programi in projekti
- Regije
- Mediji
- Podatki
- NIJZ
- Predstavitev
- Kontakt
- Informacije javnega značaja
- Javna naročila
- Avtomatizirana LTO knjižnica
- Evidenca naročil po 2.odst. 21.čl. ZJN-3 za leto 2018 in 2019
- JAVNA NAROČILA - VEČ
- Priprava pilotne spletne aplikacije za javno naročanje živil in izvedba usposabljanj
- Računalniška oprema za projekt »Ukrepi na področju obvladovanja širitve COVID-19 s poudarkom na ranljivih skupinah prebivalstva«
- ARHIV JAVNIH NAROČIL
- Zaposlitve
- Dogodki
- Zastopniki pacientovih pravic
- Revije
- eNIJZ
- Izobraževanja
- Publikacije
- Izvajalci
Šolska prehrana
- Domov
- Področja dela
- Moj življenjski slog
- Prehrana
- Šolska prehrana
- Kuhajmo zdravo in okusno (usposabljanje za ponudnike prehrane)
Kuhajmo zdravo in okusno (usposabljanje za ponudnike prehrane)
Nacionalni inštitut za javno zdravje vabi vse, ki so zaposleni na področju prehrane v slovenskih bolnišnicah, k sodelovanju v pilotnem delu projekta "Razvoj trajnostnega modela usposabljanj za zdravo ponudbo v organiziranih sistemih prehrane s predlogom postavitve nacionalne mreže ponudnikov usposabljanj o zdravi pripravi hrane" (akronim projekta: Model prehranskih usposabljanj), ki je del nacionalnega programa na področju prehrane in telesne dejavnosti za leta 2017, 2018 in 2019.
Cilj celotnega projekta je razviti pilotni model usposabljanj, ki bo temeljil na vzpostavitvi modulov usposabljanja za različne oblike ponudnikov hrane. Usposabljanja bodo vsebovala teoretični (kot na primer prehranske smernice za določeno populacijo, praktični primeri iz kuhinje, zdrava priprava obrokov, ipd) ter praktični del (zdrava priprava hrane v učni kuhinji).
Če bi želeli sodelovati pri testiranju modula za bolnišnice in ste v njej tudi tudi zaposleni, nam do 10 .1.2019 na: kuhajmo_zdravo@nijz.si pošljite svojo prijavo z naslednjimi podatki: ime ustanove, željeno število udeležencev z vaše ustanove in njihova funkcija v prehranski službi. Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest.
Pilotno testiranje usposabljanja za BOLNIŠNICE bomo izvedli 5. 2. 2018 od 13h dalje v Ljubljani. Udeležba na testiranju je BREZPLAČNA.
Več informacij je dostopno na naslednji povezavi.
Veselimo se srečanja z vami!