Z znanjem do boljšega zdravja

Kuhajmo zdravo in okusno (usposabljanje za ponudnike prehrane)

01. 02. 2018
Vabimo vas k sodelovanju testiranja modulov usposabljanja za prehranske delavce, zaposlene v organizacijah z javno ponudbo prehrane.

POMEMBNO OBVESTILO!

Spoštovani,

sporočamo vam, da smo do 30.1.2018 prejeli dovolj prijav za del vzorca v modulu vzgojno izobraževalnih zavodov zato zapiramo prijave za vrtce in osnovne ter srednje šole.

Za dijaške domove ter modul domov starejših pa povabilo podaljšujemo do 15. 3. 2018.

 

Nacionalni inštitut za javno zdravje vabi vse, ki so zaposleni na področju prehrane v vzgojno-izobraževalnih organizacijah (vrtci, osnovne šole, srednje šole, dijaški domovi, CŠOD), domovih za starejše ter izvajajo delavnice Zdravega hujšanja v zdravstvenovzgojnem centru, k sodelovanju v pilotnem delu projekta "Razvoj trajnostnega modela usposabljanj za zdravo ponudbo v organiziranih sistemih prehrane s predlogom postavitve nacionalne mreže ponudnikov usposabljanj o zdravi pripravi hrane" (akronim projekta: Model prehranskih usposabljanj), ki je del nacionalnega programa na področju prehrane in telesne dejavnosti za leta 2017, 2018 in 2019.

Cilj projekta je razviti pilotni model uposabljanj, ki bo temeljil na vzpostavitvi modulov usposabljanja za različne oblike ponudnikov hrane. Usposabljanja bodo vsebovala teoretični (kot na primer prehranske smernice za določeno populacijo, komunikacija, motivacija, javni razpis,...) ter praktični del (zdrava priprava hrane v učni kuhinji).

Če bi želeli sodelovati pri testiranju modulov usposabljanj in ste zaposleni v eni izmed navedenih ustanov, nam do 31.1.2018 na: kuhajmo_zdravo@nijz.si pošljite svojo prijavo z naslednjimi podatki: ime ustanove, število udeležencev z vaše ustanove (priporočamo do 5 oseb) in njihova funkcija v prehranski službi. Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest.

Pilotno testiranje usposabljanj bomo izvedli v letu 2018 (od maja do novembra 2018).

 

Več informacij je dostopno na naslednji povezavi.

Veselimo se srečanja z vami!