Z znanjem do boljšega zdravja

Vabilo na Nacionalno konferenco ob mesecu preprečevanja zasvojenosti 2016

20. Oktober 2016

Že vrsto let se v Sloveniji vsako jesen srečujemo in razpravljamo o preventivi na področju drog ter iščemo nove poti na področju preprečevanja zasvojenosti v Sloveniji. Tovrstna srečanja nas vsakokrat obogatijo z dodatnim znanjem in novimi poznanstvi. 

Tudi letos vas vabimo, da se nam pridružite na Nacionalni konferenci ob mesecu preprečevanja zasvojenosti 2016 z naslovom

SKUPAJ ZMOREMO VEČ, ki bo potekala 20. oktobra 2016 v Kongresnem centru Portus, Hotel Slovenija, v Portorožu, s pričetkom ob 9. uri. 

Konferenco bomo zasnovali kot uvod v mesec november, mesec preprečevanja zasvojenosti, ki je namenjen intenzivnejšemu pogovoru o drogah in odvisnostih ter reševanju težav, ki jih povzročajo posamezniku in družbi.

Program si lahko ogledate na naslednji povezavi.


Strokovno srečanje bo brez kotizacije!
 

Ker so vsa prosta mesta na konferenci zapolnjena, prijave niso več možne.

 

Veselimo se srečanja z vami!

Za učinkovito preventivno delovanje na področju zasvojenosti moramo najprej dobro poznati dejansko stanje v določenem okolju. Konferenco bomo zato začeli z ugotovitvami najnovejših raziskav v Sloveniji na področju različnih zasvojenosti, vključno z računalniškimi igrami. V nadaljevanju bo delovanje preventivnih dejavnosti v praksi predstavil Gregor Burkhart iz Evropskega centra za spremljanje drog in zasvojenosti z drogami (EMCDDA). Nato se bomo razdelili v delovne skupine, v katerih bomo skušali razmišljati o tem, kako lahko v okolju, v katerem živimo, skupaj dosežemo še večji napredek na področju preprečevanja odvisnosti in izboljšamo sodelovanje med programi v skupnosti.

SKUPAJ ZMOREMO VEČ, zato pridite v Portorož in prinesite s seboj svoje znanje, izkušnje, pozitivno naravnanost in pripravljenost na spremembe tudi na področju preventive uporabe drog in novih odvisnosti. S svojimi izkušnjami boste pomembno prispevali h konstruktivnemu delu v skupini za iskanje novih in vrednotenje že obstoječih rešitev na področju preprečevanja zasvojenosti.

 


POVABILO K SODELOVANJU – PREDSTAVITE SVOJE AKTIVNOSTI

Tako kot vsako leto k sodelovanju vabimo vse, ki boste v mesecu novembru na področju preprečevanja zasvojenosti in drugih tveganih vedenj namenili še posebno pozornost. Na Nacionalnem inštitut za javno zdravje (NIJZ) bomo naredili prikaz preventivnih aktivnosti, ki jih v mesecu novembru izvajajo različne nevladne in javne organizacije. Zbrane informacije o dogodkih in aktivnostih bomo objavili na naši spletni strani: www.nijz.si.

Prosimo vas, da nam na elektronski naslov lilijana.poplas@nijz.si ali milan.krek@nijz.si do konca meseca oktobra 2016 v spodnji tabeli posredujete kratke informacije o načrtovanih preventivnih aktivnostih v letošnjem mesecu novembru (kdaj, kje, kaj, komu je namenjeno …), mi pa se bomo potrudili, da te dogodke približamo tudi širši javnosti.

Veselimo se vašega sodelovanja.

PrilogaObrazec POVABILO K SODELOVANJU – PREDSTAVITVE SVOJE AKTIVNOSTI


PREDSTAVITEV PREVENTIVNEGA DELA V OBLIKI PLAKATA

Svoje delovanje na področju preventive lahko tudi na letošnji konferenci predstavite v obliki plakatov. Ker je število plakatnih mest omejeno, bomo upoštevali vrstni red prijav in primernost vsebine za področje preventive. Rok za prijave (na priloženem obrazcu) je 10. oktober 2016, na elektronski naslov lilijana.poplas@nijz.si ali milan.krek@nijz.si.

Vljudno vabljeni.

PrilogaObrazec PREDSTAVITEV PREVENTIVNEGA DELA V OBLIKI PLAKATA

Datoteke: