Z znanjem do boljšega zdravja

Izzivi staranja v novogoriški regiji

02. 12. 2015
24. novembra 2015 se je na Goriškem odvijalo 1. Regijsko srečanje »Izzivi staranja v novogoriški regiji. Srečanje je bilo namenjeno predhodno identificiranim deležnikom, ki so bili prepoznani kot ključni informatorji v novogoriški regiji, z dobrim vpogledom v življenje, obstoječo problematiko in potrebe starejših odraslih na regijski ravni, ki jih zanima staranje.
Jana Polanc
Društvo GO Spominčica
Mojca Gabrijelčič Blenkuš
Matej Arčon
Marko Vudrag
Robert Zadek
Nataša Košiček
Bojan Statnte
Renata Jakob Roban
Tamara Paravan

Samega srečanje se je udeležilo 90 deležnikov različnih starostnih skupin in kar nam je zelo pomembno, iz različnih področij (Občine, Lokalne skupnosti, Zdravstvene ustanove, Domovi za starejše, Šolstvo, Društva, ZPIZ, CSD, LUNG … ) Srečanje se je odvijalo s ciljem »Zavedati se ter spregovoriti o pomenu aktivnega in zdravega staranja, predstaviti rezultate regijske ankete, »Izzivi staranja v novogoriški regiji«, podati primere dobrih praks iz regije ter seznaniti  udeležence z projektom Aktivno in zdravo staranje v Sloveniji (AHA.SI), z željo po ohranitvi tako številčnega srečanja tudi v prihodnje.

Izzivov na področju aktivnega in zdravega staranja je veliko, le stopiti jim moramo naproti.

 

Svoje izkušnje so z nami delili:

Zahvaljujemo se vsem udeležencem za konstruktivni doprinos k uspešni izvedbi  1. regijskega srečanja »Aktivno in zdravo Stranje v Sloveniji«,  Izzivi staranja v novogoriški regiji.