Obeležitev Svetovnega dneva preprečevanja samomora, 10. september 2019

10. September 2019
Vabimo vas na celodnevni strokovni posvet »Skupaj za preprečevanje samomora«,
ki bo v torek, 10. 9. 2019, s pričetkom ob 8.45 uri
v prostorih Zdravstvene fakultete v Ljubljani (Zdravstvena pot 5).

 

Obeležitev Svetovnega dneva preprečevanja samomora letos že drugo leto zapored poteka pod geslom »Skupaj za preprečevanje samomora«. Geslo izpostavlja enega izmed najbolj pomembnih stebrov učinkovitega preprečevanja samomora – sodelovanje. V prizadevanjih za preprečevanje samomora je pomemben prav vsak od nas in skupaj lahko naslovimo ter premagamo marsikateri izziv na področju preprečevanja samomorilnega vedenja.

V torek, 10. septembra, 2019, ko tudi uradno obeležujemo Svetovni dan preprečevanja samomora, bomo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, v sodelovanju s Slovenskim združenjem za preprečevanje samomora, Nacionalnim združenjem za kakovost življenja – OZARA in Inštitutom Andrej Marušič, organizirali celodnevni strokovni posvet na temo preprečevanja samomora. Posvet je namenjen zbliževanju in mreženju znanja ter izkušenj med slovenskimi strokovnjaki in vsemi, ki se s področjem preprečevanja samomora srečujejo pri svojem delu ali zasebno.

Za udeležbo na dogodku ni kotizacije, potrebne pa so predhodne prijave na naslednji povezavi. Za udeležbo na strokovnem posvetu smo vložili vlogo za dodelitev licenčnih točk na Zdravniško zbornico, Socialno zbornico Slovenije in Zbornico zdravstvene in babiške nega Slovenije.

Podroben program dogodka je dosegljiv TUKAJ